Hoppa till huvudinnehåll

Tehy, JHL och lärarfacket hotar med stridsåtgärder om anställningsskyddet försämras: "Arbetstagare skulle behandlas på ett orättvist sätt"

Sjuksköterska går i korridor
Sjuksköterska går i korridor Bild: Yle/Jeanette Winberg Borgå,sjukhus,sjukskötare,borgå sjukhus

Allt fler fackförbund överväger stridsåtgärder om regeringen driver igenom sitt förslag om att försämra anställningsskyddet.

Enligt regeringens förslag ska det vara möjligt att försämra anställningsskyddet för arbetstagare på företag som har färre än 20 anställda.

I dag gick social- och hälsovårdens fackorganisation Tehy ut med ett hot om bland annat övertidsförbud.

Lärarfacket OAJ och Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL har också meddelat att åtgärder förbereds som protest mot regeringens planer.

Flera fackförbund anser att regeringens förslag skulle leda till att arbetstagare behandlas olika på basis av arbetsgivarens storlek, och att det äventyrar grundrättigheterna.

Ågärderna verkställs ifall landets regering inte avslutar beredningen av lagen.

Regeringen har motiverat förslaget att göra uppsägning lättare med att det skulle ha en sysselsättande effekt.

Svenska Kvinnoförbundet: Regeringen sviker kvinnliga arbetstagare

Också Svenska Kvinnoförbundet motsätter sig en lagändringen som skulle göra det lättare att säga upp anställda vid små företag med under 20 anställda.

Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren påpekar att det finns en risk att lagändringen hotar jämställdheten på arbetsmarknaden.

- Regeringens ändringar i arbetsavtalslagen kommer märkbart att drabba kvinnodominerade branscher.

Jungner-Nordgren påpekar att 70 procent av arbetskraften i servicebranscherna är kvinnor.

Svenska Kvinnoförbundet kräver att regeringen gör en könskonsekvensbedömning av lagförslaget och att lagens effekter på kvinnors ställning på arbetsmarknaden följs upp.

Läs också