Hoppa till huvudinnehåll

Vad vet du om Sverige?

Alfred Backa, text vem var när
Alfred Backa, quiz- och frågesportsfantast Alfred Backa, text vem var när Quiz,vem vad när

Konungariket Sverige är vårt västra grannland, landet som gett oss vårt språk och som vi delar en stor del av vår historia och vår västra gräns med. Hur bra kan du ditt Sverige?

Sverige är tema för höstens första Vem, vad, när? Skådespelaren Pekka Strang och den svenska journalisten Peter al Fakir, känd bl.a. som programledare för Dom kallar oss invandrare, möter instagrammaren, skådespelaren och stockholmsbon Siri Fagerudd och ståupparen Janne Grönroos, senast känd från Aftonbladet tv.

Programledaren för Vem, vad, när? Sonja Kailassaari sitter med lagkaptenerna Pekka Strang och Janne Grönroos och gästerna Siri Fagerudd och Peter al Fakir omkring sig.
Vem vet mest om Sverige? Programledaren för Vem, vad, när? Sonja Kailassaari sitter med lagkaptenerna Pekka Strang och Janne Grönroos och gästerna Siri Fagerudd och Peter al Fakir omkring sig. Bild: Yle/Parad Media frågesport,tv-program,Sverige,Sonja Kailassaari,Pekka Strang,Janne Grönroos,peter al fakir

Höstens första Vem, vad, när? sänds den 31 augusti.

Läs också