Hoppa till huvudinnehåll

VPS går mot ny tung höst – sjätte matchen på raken utan seger

Juha Hakola med bollen.
Juha Hakola missade en straff mot FC Lahti. Juha Hakola med bollen. Bild: Tomi Natri/All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,Juha Hakola

Det har gått mer än en månad sedan VPS senast vann en match i fotbollsligan. I kväll spelade ett vingklippt VPS oavgjort på bortaplan mot FC Lahti. I bottenkampen gjorde Sterling Yateke fyra mål då TPS krossade PS Kemi.

Förra säsongen hade Vasalaget en blytung höst med 14 raka matcher utan seger. Något som laget inte vill ska upprepas i år men just nu ser det inte speciellt bra ut. VPS är snart halvvägs mot den sviten.

I kväll spelade laget oavgjort 1–1 på bortaplan mot FC Lahti och det var sjätte matchen i rad som VPS inte lyckades vinna.

FC Lahti tog ledningen i slutet av den första halvleken då Teemu Jänttis låga frispark gick genom muren och in bakom gästernas målvakt Samu Volotinen.

VPS replik kom direkt i början av den andra halveken. Ibrahima Gueye fick chansen från start i Douglas Caes frånvaro och i den 49:e minuten kvitterade han. Gueye nådde högst på Jerry Voutilainens inlägg och nickade in slutresultatet.

VPS saknade inte chanser i matchen och några minuter efter målet hade Gueye en boll i ribban. I mitten av den första halvleken fick VPS också en straff som Juha Hakola missade. FC Lahtis målvakt Oskari Forsman gick åt rätt håll och räddade Hakolas svaga straff.

– Han gick år rätt håll. Finns inte mycket att säga, sade Hakola till Ruutu+.

Poäng för båda lagen gjorde att det inte skedde några förändringar i tabellen. VPS är kvar på sjätte plats och FC Lahti är sjua.

Viktig seger för TPS

Mycket stod på spel i Åbo då nästjumbon TPS tog emot jumbon PS Kemi. Det blev seger med klara 4–1 och det betyder att TPS nu har fyra poäng ner till PS Kemi i tabellen.

Matchens lirare var Sterling Yateke som gjorde samtliga fyra hemmamål i matchen. 1–0 kom redan i den sjunde minten och det följde han upp med 2–0 tio minuter senare.

PS Kemi reducerade i mitten av den första halvlek men i den andra gjorde Yateke ytterligare två mål då TPS tog sin femte seger för säsongen.

RoPS befäste sin andra plats i tabellen då man besegrade trean Honka med 2–1.

Resultat:

FC Lahti – VPS 1–1

RoPS – FC Honka 2–1

TPS – PS Kemi 4–1