Hoppa till huvudinnehåll

”Det är en helt klar kopia på vår logo, det finns ju inget snack om saken” – Jokeritägaren Harkimo tror inte HS skulle gilla ett Trump- eller Sipilä-ansikte i sin logo

Hjallis Harkimo.
Harkimo tyckte inte HS bildsättning var rolig. (Arkivbild) Hjallis Harkimo. Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press Hjallis Harkimo,Jokerit

Pärmbilden på tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga har väckt ramaskri i ishockeyklubben Jokerit. Den ryska presidenten Vladimir Putins ansikte på Jokerits logo blev för mycket för organisationen, som kan komma att förbereda sig för en rättsprocess.

Jokerit betonar att laget inte är en politisk aktör, medan Helsingin Sanomat meddelat att bildsättningen var entydigt satirisk. Jokerits ägare Harry ”Hjallis” Harkimo håller inte med tidningen i frågan om pärmbilden på månadsbilagan.

– Det är en helt klar kopia av vår logo, det finns ju inget snack om saken, säger Harkimo till Yle Sporten.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag tycker att det är helt otroligt att man kan ta en annans logo och ändra den hur man vill. Jag tror inte att Helsingin Sanomat heller skulle tycka om att man ändrade deras logo och stoppade Trumps eller Sipiläs huvud mitt i den. Jag kan inte förstå att de ens kan tänka så här, säger Harkimo, som inte har något att säga om själva artikeln om klubben och kopplingen till Ryssland.

– Den har jag ingenting att säga om. De får skriva vad de vill men de kan inte göra vår logo hur de vill.

Blir ett fall för juristerna

Helsingin Sanomat ska inte ha kontaktat Jokerit om användningen av KHL-klubbens logo på pärmbilden.

– Nej, inte har de talat med oss – inte före och inte efter, säger Harkimo.

Jokerits logo.
Jokerits logo. Jokerits logo. Jokerit

Exakt hur Jokerit kommer att gå vidare i fallet vet Harkimo inte, men att åtgärder vidtas är klart.

– Vi måste undersöka med juristerna hur man kan gå vidare. Jag är helt övertygad om att du inte kan förstöra någons logo. Inte kan du ändra på någons logo hur du vill, säger han.

– Vi kollar nästa vecka vad som händer. Inte lämnar vi det här inte.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport