Hoppa till huvudinnehåll

HIFK tappade viktiga poäng i Uleåborg – Jaro tog hem österbottniska derbyt med klara siffror

Thomas Kula springer med bollen i Jaros hemmamatch.
Thomas Kulas Jaro var klart bättre i derbyt. (Arkivbild) Thomas Kula springer med bollen i Jaros hemmamatch. Bild: Yle/Antti Koivukangas Thomas Kula,FF Jaro

Jaro tog sin andra raka och klara seger i rad då laget slog KPV på hemmaplan i fotbollsettan. Serieledarna HIFK gick däremot på ett tungt poängtapp borta mot AC Oulu.

Två mål av Christopher Mandiangu och ett av Felix De Bona gav Jaro en klar 3–0-seger över serietrean KPV i österbottniska derbyt. Duon satte 2–0 och 3–0 inom loppet av några minuter i mitten av andra halvlek och det tog musten ur gästerna.

I mitten av augusti bytte Jaro tränare då Tomi Kärkkäinen byttes ut mot Niklas Käcko. Tätt därefter förlorade Jakobstadslaget med 0–1 mot Haka, men de två senaste matcherna har gett 2–0 över Klubi 04 och nu 3–0 över KPV.

Jaro är sexa i tabellen. Se hela tabellen här.

AC Oulu överraskade HIFK

Alberto Alvarado Morin förde upp värdarna AC Oulu i en 2–0-ledning på egen hand då serieledarna HIFK var på besök – och Jani Backmans reduceringsmål blev en klen tröst för kamraterna som blev utan poäng i Uleåborg.

HIFK fortsätter trots allt i serieledning på lika många poäng som Ekenäs IF, men med en match mer spelad.

I övrigt slog AC Kajaani KTP med 3–1, medan Klubi 04 och JJK delade på poängen efter 2–2. Klubi 04 är fortfarande seriejumbo och har tre poäng upp till JJK. AC Kajaani på åttonde plats är fem poäng före JJK.

Resultat, fotbollsettan
FF Jaro–KPV 3–0 (1–0)
AC Oulu–HIFK 2–1 (2–0)
AC Kajaani-FC KTP 3–1 (1–1)
Klubi 04-JJK 2–2 (0–1)

KuPS skickade ner SJK närmare kvalstrecket

SJK sjunker allt lägre i fotbollsligan. Goda råd är dyra efter en 1–2-förlust mot KuPS hemma. Seinäjokilaget är bara två poäng från TPS, som för tillfället befinner sig på en elfteplats som innebär kval mot tvåan i fotbollsettan.

Matchen började lovande för SJK: Johannes Laaksonen satte 1–0 för SJK på straff i första halvlek. Rasmus Karjalainen kvitterade ändå för KuPS och med ett tiotal minuter kvar satte Lucas Rangel Nunes Goncalves segermålet för gästerna.

KuPS har bra flyt och steg upp till tredje plats förbi Honka.

Se ligatabellen här.

Resultat, fotbollsligan
SJK–KuPS 1–2 (1–0)