Hoppa till huvudinnehåll

Akseli Ollilas sena segermål gav EIF försprång i fotbollsettan – slog Haka och förlängde förlustfria sviten

En spelare utmanar en annan med bollen i fötterna.
Akseli Ollila spelade fulla 90 minuter mot Haka. (Arkivbild) En spelare utmanar en annan med bollen i fötterna. Bild: Patric Westerlund / Yle fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,fotbollsspelare,Kokkolan Palloveikot,Ettan,akseli ollila

Då HIFK förlorade borta mot AC Oulu i går hade EIF en chans att dra upp ett litet försprång i fotbollsettan. Matchen mot Haka stod länge och vägde men med några minuter kvar satte Akseli Ollila ett förlösande segermål för Ekenäslaget.

Haka hade aldrig vunnit en seriematch i Ekenäs och det blev ingen historisk seger på sydkusten i kväll heller. Akseli Ollila satte däremot 2–1 för hemmalaget med minuter kvar – ett mål som gav två väldigt värdefulla extrapoäng i fotbollsettan.

Tack vare segern leder EIF nu serien med tre poäng ner till HIFK, som förlorade borta mot AC Oulu i går.

Inte nog med serieledningen: EIF har gått obesegrat i tolv raka seriematcher och har inte förlorat sedan 16 juni.

Mot Haka öppnade Kevin Kauber målskyttet i första halvlek, medan gästerna kvitterade genom straffmål av Anton Popovitch i andra. Ollilas åttonde mål för säsongen var lika sent och avgörande som välkommet för de gröna.

Haka, som senast slog EIF borta i en cupmatch 2010, är numera tio poäng från serieledarna i tabellen.

EIF–Haka 2–1 (1–0)
19' Kauber 1–0
53' Popovitch 1–1 straff
88' Ollila 2–1

Läs också