Hoppa till huvudinnehåll

Ilves pulveriserade IFK Mariehamn när lagen bjöd på målkavalkad – åtta mål i en halvlek!

Ilvesspelare firar mål.
Tatu Miettunen (uppe) och Jani Tanska firade Ilves-mål också mot SJK i augusti. (Arkivbild) Ilvesspelare firar mål. Bild: Samppa Toivonen Ilves Tammerfors (Fotboll),Tatu Miettunen,Jani Tanska

Så sent som i onsdags åkte IFK Mariehamn i väg med poängen då laget bortaslog Ilves med 2–1 i fotbollsligan. I Mariehamn var rollerna helt ombytta.

En till synes ”normal” halvlek, där Amin Nazari gav IFK en 1–0-ledning på straff, följdes upp av en sällan skådad målfest.

En målfest som IFK de facto inledde genom 2–0 av Keaton Isaksson. De följande sex (!) målen stod Ilves för. Tammerforslaget spelade ut IFK med 6–3 till slut. Samtliga sex bortamål kom inom 32 minuter.

Segern gav Ilves medaljkänning – laget är bara en poäng från KuPS och Honka på tredje respektive fjärde plats i ligan. IFK Mariehamn däremot har det jobbigt i nedre ändan av tabellen och är bara en poäng från TPS på kvalplats.

HJK ångar på i täten

Serieledande HJK hade inga som helst problem med Inter. Rafinha, Jordan Dominguez Rajo och skytteligaledaren Joao Klauss bidrog med målen i en komfortabel 3–0-seger. Klauss har nu stått för 16 fullträffar den här säsongen.

Joao Klauss gör mål för HJK.
Klauss firar sitt mål. Joao Klauss gör mål för HJK. Bild: Lehtikuva João Klauss De Mello,HJK Helsingfors

HJK leder med sju poäng ner till RoPS på andra plats. Inter finns på åttonde plats, nio poäng från kvalplats.

Se tabellen här.

IFK Mariehamn – Ilves 3–6 (1–0)
27' Nazari 1–0 straff
51' Isaksson 2–0
55' Jokelainen 2–1
65' Självmål 2–2
73' Issa 2–3 straff
78' Järvinen 2–4
81' Järvinen 2–5
86' Miettunen 2–6
90+2' Kangaskolkka 3–6

HJK – Inter 3–0 (2–0)
28' Rafinha 1–0 straff
34' Jordan 2–0
90+3' Klauss 3–0