Hoppa till huvudinnehåll

Ronaldos dystra statistik: Blötaste krutet i Europa

Cristiano Ronaldo i Juventus-tröjan.
Cristiano Ronaldo kammade noll också mot Parma. Cristiano Ronaldo i Juventus-tröjan. Bild: All Over Press Cristiano Ronaldo

Hajpen var enorm då Cristiano Ronaldos transfer från Real Madrid till Juventus offentliggjordes. Den portugisiska superstjärnan har emellertid inte levererat för den italienska storklubben i form av mål. Tillsvidare.

Juventus har marscherat från seger till seger i Serie A i höst. Den stora snackisen kring den regerande italienska mästaren är dock Cristiano Ronaldos måltorka.

I nio säsonger öste han in mål för Real Madrid, men starten i Juventus har varit knackig. Efter tre omgångar står han fortfarande på noll mål.

Under gårdagens 2–1 seger över Parma var det i stället Mario Mandžukić och Blaise Matuidi som stod för bortalagets fullträffar.

Man kan inte klandra Ronaldo för att han inte skulle försöka. Han har avfyrat 23 skott under Juventus tre Serie A-matcher.

Det innebär, å andra sidan, att han är den minst effektiva spelaren i Europas fem toppligor. Detta enligt fotbollsstatistikbolaget Squawka.
Hoppa över Twitterpostning


Läs mera:

Cristiano Ronaldo under Fifa-galan 2017.

Ronaldo utsågs inte till bästa spelare – nobbade Uefa:s gala

Det var tänkt att Cristiano Ronaldo skulle närvara under Champions League-lottningen i torsdags. Men portugisen dök aldrig upp. Enligt uppgift blev han upprörd över att Luka Modric snuvade honom på priset som årets spelare i Europa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport