Hoppa till huvudinnehåll

Leclerc bekräftar att han träffat Ferraris nya chefer men är försiktig i sina kommentarer om att ersätta Räikkönen: ”Inte min uppgift att säga om jag är redo”

Charles Leclerc och Kimi Räikkönen i det franska Grand Prix:t.
Rykten går heta kring Charles Leclerc och Kimi Räikkönen. Charles Leclerc och Kimi Räikkönen i det franska Grand Prix:t. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Kimi Räikkönen,Charles Leclerc,Ferrari,Sauber,Formel 1

Jag har aldrig haft någon direkt kontakt med Sergio Marchionne, säger Charles Leclerc angående de senaste uppgifterna om att han ska ersätta Kimi Räikkönen i Ferrari. Enligt tysk media ska Marchionne och Leclerc ha kommit överens om ett avtal.

För några veckor sedan verkade det vara klart att Kimi Räikkönen skulle fortsätta i Ferrari men i helgen kom nya uppgifter som än en gång placerar Charles Leclerc i det italienska stallet.

Ferraris avlidne chef Sergo Marchionne ska ha önskat att Leclerc skulle ersätta Räikkönen i stallet. Marchionne och Leclerc ska också ha enats om ett avtal. Leclerc själv är försiktig i sina kommentarer angående ett stallbyte.

– Jag har aldrig haft någon direkt kontakt med Sergio Marchionne men han pratade bra om mig hela tiden. Självklart är det alltid roligt att höra positiva kommentarer men jag hade aldrig någon kontakt med honom, säger monegasken till Autosport.

Leclerc bekräftar för tidningen att han träffade Ferraris nya chefer John Elkann och Michale Manley inför tävlingen på Monza.

– Det var mer än introduktion än att prata om framtiden. Det är stallets chefer som fattar beslutet. Jag är ung och har många lopp på mig att lära mig. Om jag flyttar till Ferrari så är det en dröm som går i uppfyllelse men det är inte min uppgift att säga om jag är redo eller inte, säger han.

Kimi Räikkönen ger intervju.
Får Kimi Räikkönen stanna i Ferrari? Kimi Räikkönen ger intervju. Bild: imago/Eibner/All Over Press Kimi Räikkönen

Vandoorne lämnar McLaren – Norris ersätter

McLaren kommer att byta hela sin föraruppsättning till nästa år. Sedan tidigare har det varit klart att Fernando Alonso lämnar stallet och ersätts av Carlos Sainz. Nu bekräftar också stallet att Stoffel Vandoorne har gjort sitt och inte kommer att köra för McLaren nästa säsong.

Vandoorne har tävlat för McLaren de två senaste säsongerna utan att nå några framskjutna placeringar. Framför allt den här säsongen har det gått riktigt trögt för belgaren som kört ihop åtta poäng på tretton tävlingar.

Vandoorne kommer nästa säsong att ersättas av 18-årige Lando Norris. Britten fungerar som testförare för stallet den här säsongen.

– I Lando och Carlos har vi en duo som trots sin unga ålder har värdefull erfarenhet från formel 1. De representerar nästa generation av förare som ska leda stallet framåt, säger stallets vd Zak Brown.

Rykten har tidigare gjort gällande att Esteban Ocon skulle vara nära en flytt till McLaren. Ocon ser ut att få lämna Force India och ersättas av Lance Stroll. Tidigare har det också förekommit lösa rykten om att Kimi Räikkönen skulle återvända till McLaren.

Om Vandoorne kommer att köra i formel 1 nästa säsong och för vilket stall är fortfarande oklart. Enligt tidigare uppgifter skulle Sauber eller Toro Rosso vara tänkbara arbetsgivare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport