Hoppa till huvudinnehåll

F1-profilen Bernie Ecclestone stöder Nico Rosbergs beslut och hyllar Donald Trump: ”Det bästa som kunde hända världen"

Bernie Ecclestone ledde formel 1-cirkusen.
Ecclestone är inte rädd för att säga vad han tycker. Bernie Ecclestone ledde formel 1-cirkusen. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Bernie Ecclestone

Donald Trump har inte gjort något fel hittills, pengar har aldrig bidragit till lycka och ingenjörerna är till problem. Bland annat det konstaterade före detta f1-chefen Bernie Ecclestone i en intervju med världsmästaren Nico Rosberg.

Tyska Bild uppmärksammar Nico Rosbergs samtal med Bernie Ecclestone, som så sent som i fjol fick sparken från sin tunga f1-post.

Trots att han tagit steget ner från toppen har den numera 87-åriga affärsmannen starka åsikter om det mesta. Som när det gäller USA:s president, till exempel:

– Det bästa som kunde hända världen. Han väcker alla och bryr sig inte om vad han säger och gör – han går sin egen väg. Hittills har han inte gjort något fel. Han är emot dem som inte borde vara i hans land, säger Ecclestone, som är god för flera miljarder dollar.

– Pengar har aldrig gjort mig lycklig. Det var avtalen som jag gillade. Med framgången kom pengarna, säger han i intervjun.

Stöder Rosbergs beslut

År 2016 vann Nico Rosberg formel 1-mästerskapet och till allas förvåning valde han att lägga av efter säsongen. Ecclestone stöder det beslutet.

– Det var rätt beslut för att det inte kommer efter långt funderande hit och dit eller påverkades utifrån, utan för att det kom från dig själv. Dessutom vet du inte nu vad som kommer att hända i ditt liv och det är mer spännande än om du visste, säger Ecclestone och Rosberg håller med:

– Jag är väldigt nöjd med mitt beslut, det finns inget att ångra.

Nico Rosberg är en tysk racerförare.
Nico Rosberg vann efter hård kamp mot Lewis Hamilton. Nico Rosberg är en tysk racerförare. Bild: xpbimages.com Nico Rosberg

Duon diskuterar också årets säsong.

– Ferrari ser ut att ha en bättre bil just nu, kanske grejar (Sebastian) Vettel det, förutspår Ecclestone.

– Jag tror på Lewis (Hamilton), han är en maskin. Han kommer att göra det igen, tror Rosberg, som aldrig riktigt hade ett gott förhållande med stallkamraten Hamilton i Mercedes.

– Kanske har du rätt, Ferrari har vant sig vid att förlora mer än Mercedes, säger Ecclestone, som också passar på att ge en känga åt förändringarna i formel 1-serien.

– Vi borde inte ändra för mycket. Jag är fortfarande emot det galna att man säger åt föraren vad han ska göra. Låt förarna göra vad de vill. Ingenjörerna är problemet.

Nästa formel 1-tävling körs i Singapore nästa vecka.