Hoppa till huvudinnehåll

Joonas Kemppainen matchvinnare i förlängning

Joonas Kemppainen och Teemu Hartikainen firar.
Joonas Kemppainen firar med lagkamraten Teemu Hartikainen (arkivbild). Joonas Kemppainen och Teemu Hartikainen firar. Bild: KHL-Marketing / Bezzubov Vladimir / AOP Kemppainen,Joonas Kemppainen,Teemu Hartikainen

Finländaren Joonas Kemppainen gör sin andra säsong för KHL-laget Salavat Yulaev och efter två matcher har laget mycket att tacka 30-åringen från Kajana: 1+1 i första matchen och segermålet i förlängning i den andra.

KHL-säsongen har förvisso bara börjat men det är alltid skönt att inleda säsongen med två segrar. Båda vinsterna har dessutom kommit efter förlängning.

På tisdagskvällen vann Salavat Yulaev i bortarinken över Severstal från Tjerepovets. Det avgörande 5–4-målet sattes av Joonas Kemppainen när det återstod 48 sekunder av förlängningen. Den före detta Jokerit-anfallaren Linus Omark stod för framspelet.

Hoppa över Twitterpostning

I säsongens öppningsmatch i söndags blev det likaså förlängningsseger, då över Dynamo Moskva. Artiom Sergejev blev matchvinnare med sitt 3–2-mål drygt två minuter in i förlängningen, men Kemppainen bidrog starkt till att Salavat Yulaev över huvud taget tog sig till förlängning.

Efter 54 minuters speltid reducerade han till 1–2 och fyra minuter senare spelade han fram till Anton Burdasovs utjämningsmål.

Förra säsongen noterades Kemppainen för goda 16+21=37 poäng på 55 matcher. Säsongen innan det – hans första i KHL – blev det 11+12=23 poäng på 60 matcher för Sibir Novosibirsk.

Kemppainen ligger som bäst tvåa i den finländska poängligan i KHL. Etta är Jokerit-anfallaren Sakari Manninen (1 match, 2+1=3 poäng). Tre är Lokomotivs Petri Kontiola (2 matcher, 2+0=2 poäng) och fyra Dinamo Rigas Matias Myttynen (2 matcher, 1+1=2 poäng).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport