Hoppa till huvudinnehåll

Jormakka ledde Jokerit till ny seger – bortdömt mål väckte stor häpnad

Peter Regin och Pekka Jormakka firar mål för Jokerit.
Peter Regin och Pekka Jormakka. Peter Regin och Pekka Jormakka firar mål för Jokerit. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Pekka Jormakka,Peter Regin,Jokerit

Jokerit har inlett den nya KHL-säsongen med två hemmasegrar. Idag blev det full pott mot Amur Habarovsk trots en svag inledning på matchen och ett underligt domslut där Geoff Platts fullträff blev en tvåminuters utvisning.

I den första perioden bjöd Jokerit inte på några glädjestunder för hemmapubliken. Under de inledande 20 minuterna avfyrade Jokerit bara fyra skott mot mål och gästande Amur ledde med 1–0 vid den första pausen.

I period nummer två såg det redan bättre ut för Jokerit. Mika Niemi stod för en tidig kvittering på passning av Pekka Jormakka och bara några minuter senare satte Jormakka själv 2–1.

Följande mål kom i den tredje perioden och Jormakka var igen där det hände. Med kvällens andra assist spelade han fram till Niklas Jensen som slog in slutsiffrorna 3–1. Jensens saldo var 1+1.

Fullträff blev utvisning

Jokerits tredje kedja var idag på spelhumör och fick pucken i mål ännu en gång men av någon underlig anledning godkände domaren inte Geoff Platts stiliga styrning.

Rättskiparens tolkning var att Platt skulle ha spelat regelvidrigt mot Amurmålvakten men på basis av reprisbilderna gjorde Platt inget fel. Istället för att ha fått sitt namn i målprotokollet tilldelades Platt en tvåminuters utvisning för interference.

Jokeritspelarnas och chefstränaren Lauri Marjamäkis miner var rätt så förbryllade.

Slutsiffrorna skrevs alltså 3–1 till Jokerit vilket betyder att laget fortsätter med rent spel efter säsongens två första matcher. Helsingforsarnas målvakt Janis Kalnins räddade 30 skott i sin KHL-debut.


Bildkälla: Viasat

Läs också