Hoppa till huvudinnehåll

Williams klar för semi i US Open – möter Grand Slam-semifinaldebutant

Serena Williams är i bra form.
Serena Williams är i bra form. Serena Williams är i bra form. tennis,Serena Williams,US Open i tennis

Damtennisens mest efterlängtade kvartsfinal gick av stapeln natten mellan tisdag och onsdag finsk med hemmafavoriten Serena Williams som segrarinna. Med siffrorna 6–4, 6–3 besegrade hon tjeckiskan Karolina Pliskova.

8-seedade Pliskova inledde bättre och ledde med både 3–1 och 4–2 i första setet. 17-seedade Williams tog sig i kragen och vann setet.

– Jag spelade inte bra då, och tänkte att jag måste förbättra mitt spel och göra färre misstag och sedan se vad som händer.

– Jag spelade inte min bästa tennis, men jag visste att jag kan spela bättre, sade Williams på presskonferensen efter matchen.

Jagar sjunde segern

Tack vare segern avancerade den 36-åriga Serena Williams till semifinal i US Open – en turnering hon vunnit sex gånger.

Ett hinder står i vägen för finalplatsen på Arthur Ashe Stadium – lettiskan Anastasija Sevastova. Den 28-åriga lettiskan är 18:e på världsrankinglistan medan den förra amerikanska världsettan Serena Williams är 26:e.

Spelarna har aldrig mötts men Williams säger att de kan varandras spelstil.

– Hon har spelat bra en längre tid. Jag kan hennes spel och hon kan säkert mitt. Det blir definitivt svårt, jag måste vara färdig för den matchen.

I sin kvartsfinal besegrade Sevastova regerande mästarinnan Sloan Stephens med klara siffror, 6–2, 6–3. För Sevastova är semifinalen i en Grand Slam-turnering den första. Williams har för sin del hela 23 Grand Slam-turneringsvinster: om meritlistan avgjorde utgången vore saken klar.

– Jag har varit nära att komma till final i de senaste Grand Slam-turneringarna. Vägen är lång, det såg vi i Wimbledon. Jag tar en match i taget, säger Williams som förlorade finalen i Wimbledon i somras mot tyskan Angelique Kerber.

Formen i skick

Nu verkar Williams vara i den form som motståndarna fruktar att hon ska nå, något som hon själv också säger efter fem segrar och 10–1 i setvinster i New York.

– Jag har kämpat med min rörelse för det var lite oklart efter min comeback, men jag vet att jag är snabb när vill vara det. Jag känner mig snabb.

– Jag är här för att göra mitt bästa för jag har inte tio år kvar av karriären, åtminstone tror jag inte det. Å andra sidan sade jag så redan för tio år sedan, sade Williams och fick den samlade presskåren att skratta.