I Sverige är det slutspurt inför valet på söndag och opinionsmätningarna visar att Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ökar sitt stöd mest, jämfört med förra riksdagsvalet 2014. Vänsterpartiet anser att framgången beror på att partiet är en så tydlig motkraft till de högerextrema strömningarna.
Polisen uppskattar att 600-700 personer har samlats på Stora torget i Linköping. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ska hålla ett av sina omkring 50 torgmöten inför riksdagsvalet på söndag.
- Vi har haft en fantastisk resa genom Sverige. Vi började i Norrland för fyra veckor sen och nu är vi här! Det är en fantastisk stämning och det märks att valet närmar sig, börjar Jimmie Åkesson sitt tal.
I ett hörn av torget står ett tiotal ungdomar med plakat där det bland annat står “Ge fan i våra kroppar, rör inte aborträtten!”. Medan Jimmie Åkesson talar står de tysta, men efter talet börjat de ropa “inga rasister på våra gator!”

I ett annat hörn av torget har många ungdomar med invandrarbakgrund samlats. Under Åkessons tal buar de, speciellt då Åkesson talar om att de som invandrat till Sverige måste ta seden dit de kommer och att förorterna är oroliga.
Bu-ropen blir så höga att Åkesson tystnar och han är tyst i flera minuter innan han börjar tala på nytt.
- Jag tycker det är tråkigt att mänskor tycker att de har rätt att tysta andra. Det är inte meningen att man ska använda sin egen yttrandefrihet för att släcka ner andras yttrandefrihet. Det är tydligen någonting som många inte har lärt sig, säger Jonas Andersson, ordförande för Sverigedemokraterna i Linköping.
Sverigedemokraternas väljare vill ha förändring
Majoriteten av dem som har samlats på torget är ändå intresserade av att höra vad Åkesson säger och många viftar med små SD-flaggor som delas ut av valarbetare. Några gymnasieelever säger att de är här för att de helt enkelt vill se Jimmie Åkesson, men att de aldrig skulle rösta på honom.
Linköpingsborna Per Johansson och Catharina Ambelin tänker båda rösta på Sverigedemokraterna på söndag.
- Jag tycker Sverige behöver en förändring, och så som det ser ut i dag så är det ju inte så jävla bra faktiskt. Vårdköer som är längre, äldreomsorgen som är sämre och polisen får inte de resurser som de behöver, räknar Per Johansson upp.
Catharina Ambelin berättar att hon tidigare har röstat på Moderaterna, men att hon nu väljer Sverigedemokraterna. Hon tilltalas av att Sverigedemokraterna talar om vanliga frågor som berör vanliga mänskor.
- Varför ska det vara bussfiler överallt i stan här, när det knappast åker några bussar, och sedan är det långa köer på de andra filerna? Sverigedemokraterna tar upp sådana här frågor som berör ens närhet, där man bor, säger Ambelin.

Jonas Andersson ställer upp i riksdagsvalet för Sverigedemokraterna, och han tror att Sverigedemokraterna har chans att bli det största partiet.
- Vi driver en sådan politik som efterfrågas av väljarna. Det gäller migration så klart, men det gäller också lag och ordning. Socialdemokraterna har varit största parti i hundra år, så det är klart att det skulle vara viktigt att toppa dem, säger Andersson.
SD:s politiker och väljare har det sämre ställt än andra
Vid senaste riksdagsval fick Sverigedemokraterna nästan 13 procent av rösterna. Sedan dess har partiet vuxit och nu visar Kantar Sifos opinionsmätning närmare 18 procent.
Sverigedemokraternas växande opinionssiffror brukar ofta förklaras med partiets invandringsfientliga linje - att det är det som lockar folk att rösta på Sverigedemokraterna. Ny forskning visar att både SD:s politiker och deras väljare kommer från den grupp som har fått det sämre ställt ekonomiskt sedan 2006.

Forskarna Olle Folke, Torsten Persson och Johanna Rickne skriver på DN:s debattsida att inkomstfördelning och arbetsmarknad är viktigare för att förstå Sverigedemokraternas framgångar, än den ökade invandringen.
Forskarna har tittat på sambandet mellan två ekonomiska skeenden och Sverigedemokraternas tillväxt. 2006 införde regeringen Reinfeldt den så kallade arbetslinjen, där socialförsäkringar och a-kassa stramades åt och 2008 drabbades Sverige av finanskrisen och högre arbetslöshet.
- Det är tydligt att SD:s politikerkår - särskilt i jämförelse med övriga partier - i hög grad kommer från de grupper som fått det relativt sämre, skriver forskarna.
“Vänsterpartiet är nyckeln till den rödgröna valsegern”
Men också Vänsterpartiet ser ut att göra ett bra val på söndag. I förra valet fick Vänsterpartiet nästan 6 procent av rösterna och de har nu ökat till över 10 procent.
Vid Södertörns högskola i Huddinge, söder om Stockholm, förbereder partiledaren, Jonas Sjöstedt sig för att tala inför studenterna. Han menar att Vänsterpartiet lockar mycket unga mänskor, i motsats till Socialdemokraterna som mest lockar äldre.

Det stora språnget i opinionssiffrorna tror Sjöstedt att beror på Vänsterpartiets tydliga ideologi.
- Vi har inte anpassat oss till en tidsperiod av främlingsfientlighet och auktoritära strömningar. Vi har stått för våra tankar om ett samhälle som håller ihop och är rättvist. Väljarna vill ha en tydlig motröst till de här högerextrema strömningarna, säger Sjöstedt.
Tidigare i veckan sa Jonas Sjöstedt överraskande att han kan tänka sig att bli vice statsminister i nästa regering, om det rödgröna blocket blir störst och Löfven fortsätter som statsminister.
- Vänsterpartiet är nyckeln till den rödgröna valsegern. Nu är Löfven helt beroende av Vänsterpartiets framgång. Det är bara vi som kan se till att de rödgröna blir större än de borgerliga.
De två traditionellt stora partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, tappar väljare rejält, medan ytterpartierna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna växer. På söndag går Sverige till val och lite innan midnatt står det klart vilka partier som är vinnare och vilka som är förlorare.