Hoppa till huvudinnehåll

Schüller och Skrabb gillar Nations League: "Vore ytterst fint att inleda med sex poäng"

Rasmus Schüller på landslagsträning.
Rasmus Schüller på landslagsträning. Rasmus Schüller på landslagsträning. Bild: Lehtikuva Rasmus Schüller,Finlands herrlandslag i fotboll,UEFA Nations League 2018–2019

En ny kvalhöst inledes i Europa, men formatet är obekant för de flesta när turneringen Nations League sparkar igång. Både Rasmus Schüller och Simon Skrabb gillar möjligheten att möta tuffa och rimliga lag i jakten på en eventuell slutspelsplats.

För Finlands del kör Uefa:s nya landslagsturnering igång med två hemmamatcher.

Finland möter Ungern i Tammerfors den 8 september och snabbt på Estland i Åbo den 11 september.

– Det är jätteroligt att få börja hemma och när man spelar hemma måste man alltid gå för vinst. Det vore ytterst fint att inleda Nations League med sex poäng. Det laddar vi för och det hoppas vi på, säger MLS-mittfältaren Rasmus Schüller.

Minnesota-spelaren Schüller och IFK Norrköping-anfallaren Simon Skrabb ligger bägge väl till för speltid när flera nyckelspelare saknas ur Markku Kanervas trupp.

Simon Skrabb på landslagsträning.
Skrabb är kvitt sin fotskada. Simon Skrabb på landslagsträning. Bild: Jarno Kuusinen / AOP Finlands herrlandslag i fotboll,Simon Skrabb,UEFA Nations League 2018–2019

Efter vårens olyckliga fotskada har Simon Skrabb haft en lyckad seriesäsong i Allsvenskan och hoppas formen skall bära också i landslaget.

– Jag tycker Nations League är jättebra. Det ger oss en ny chans där vi inte behöver prestera underverk och slå väldigt bra nationer under flera matcher. Vi har rimliga motståndare och ett rimligt slutspel framför oss. Jag tycker vi har bra chanser att gå vidare, säger Skrabb.

Via bra kvalavslutning till lyckad nystart?

Det senaste kvalet gick snett direkt från första början, när Finland bara tog en poäng av sex möjliga mot Kosovo och Island.

Nu hoppas Skrabb att ett fräscht manskap skall kunna ta vid där det senaste kvalet slutade.

– Vi har en bra trupp, en spännande trupp. Den har blivit sammansvetsad under de senaste åren och vi har hämtat väldigt bra resultat även fast kvalet redan var kört. Vi hade en bra kvalavslutning och fått väldigt bra resultat i träningsmatcher sen dess, minns Skrabb.

Också Schüller är hoppfull inför ännu en omstart för finsk herrlandslagsfotboll.

– Som alltid i fotboll saknas vissa gubbar, men det får man nästan räkna med. Lyckligtvis har vi bra spelare att fylla de tomma rutorna med, jag är förväntansfull inför både lördag och tisdag, avrundar Schüller.

Läs mera:

Tim Sparv skadad inför Nations League-öppningen: ”När man kommer över 30-årsstrecket så får man småproblem konstant”

Finlands fotbollslandslag möter Ungern på lördagen men just nu ser det ut som om laget måste klara sig utan sin skadade kapten Tim Sparv.