Hoppa till huvudinnehåll

Kulturhuset Karelia fyller tio år - firar med stor jubileumskonsert i oktober

Ett hus i Ekenäs som är Kulturhuset Karelia.
Det händer mycket på Karelia i Ekenäs under hösten. Ett hus i Ekenäs som är Kulturhuset Karelia. Bild: Marica Hildén / Yle karelia kulturhus

Artister som har uppträtt under de senaste tio åren deltar i den stora jubileumskonserten i Ekenäs den 27 oktober.

Kerstin Karlberg jobbar som producent för jubileumskonserten. Hon samlar ihop artister som har varit på Karelia under de senaste tio åren och ger dem en möjlighet att uppträda där på nytt.

– Det har varit ett väldigt spännande jobb, berättar Kerstin Karlberg.

Jubileumskonserten kommer att bjuda på många lokala talanger. Bland annat uppträder Mikko Sipola, som vann den första säsongen av the Voice of Finland 2012 och Tika som vann X-Factor Finland 2018.

Ami Aspelund, M.A. Numminen samt Mia Hafrén från Fork ställer sig också på Karelias scen på jubileumskonserten.

Mikko sken som solen
Mikko Sipola kommer uppträda på jubileumskonserten. Mikko sken som solen Bild: YLE/Bubi Asplund utekonsert,Ekenäs

Det kommer också att visas en scen från Karelias egen produktion, Raseborgs Ruiner, från 2016 och en annan scen från Musikteatern 18, från Karelias uppsättning i år.

Det händer mycket

Publiken får också njuta av flera andra konserter på Karelia under hösten. Det blir en konsert med kören Cajorna och med Easy the Eagles Tribute Band. Det bli också en pianokonsert med Thomas Enroth.

Stage Night med lokala talanger fortsätter också på Karelia.

Karelia bjuder också på en hel del annat program under hösten. Teater Viirus gör ett gästspel och i november ordnas Bokkalaset i vanlig ordning. I december kommer också Hurja Piruetti att uppträda med Julsväng.

Det visas allt från musik och sång till dans och teater. Allt detta visas upp både genom egen produktion och inhyrda artister.

– Det är ett brett kulturutbud på Karelia, berättar projektproducenten Kerstin Karlberg.

Kerstin på kulturhuset karelia, med en kaffekopp i handen.
Kerstin Karlberg. Kerstin på kulturhuset karelia, med en kaffekopp i handen. Bild: Matilda Salo / Yle Västnyland,Raseborg,Ekenäs,kerstin karlberg

Fortsätter som tidigare

Karelia kommer fortsätta sin verksamhet som tidigare, med regelbundna egna produktioner samt inhyrda program nästan varje vecka.

– Karelia är nära, Karelia försöker bjuda det människor vill ha i Ekenäs och Ekenäsregionen och Karelia ska kännas och känns som ett andra vardagsrum, berättar Kerstin Karlberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland