Hoppa till huvudinnehåll

Läckage i Ingå påverkar vattenförsörjningen hela dagen

Vatten som hälls i ett genomskinligt glas. Ljusblå bakgrund.
Vatten kan hämtas vid Torpmalmsvägen och vid kyrkan. Vatten som hälls i ett genomskinligt glas. Ljusblå bakgrund. Bild: All Over Press Natriumsilikat,vattenglas,vatten,glas

På morgonen (7.9) upptäcktes ett vattenläckage i vattennätverkets huvudlinje i Ingå. Vattenläckaget har nu reparerats. Läckan påverkade hela vattenverkets verksamhetsområde. Nu får hela området vatten igen.

För att säkerställa vattenkvaliteten måste rören sköljas efter avbrottet.
Vattenförsörjningen fungerar nu som vanligt.

Vid behov kan man också hämta vatten vid vattentaget vid Torpmalmsvägen mittemot Myransvägen.

Kommunen öppnar också en tillfällig vattenpunkt klockan 12 vid Kyrkans parkering vid Ola Westmans allé.

Uppdatering 7.9 kl 11.55: Vattenläckan är nu reparerad och vattnet kopplas till vattennätverket under eftermiddagen. Vattenrören ska sköljas och vattnet kommer att skyddskloreras vilket inverkar på hur vattnet smakar. Det kan också förekomma luftbubblor och spår av avlagringar i vattnet men vattnet går bra att dricka intygar Ingå kommun.

Uppdatering 7.9 kl 15.10: Ingå kommun meddelar att hela området nu får vatten igen. På grund av bland annat klorering kommer vattnet att smaka klor. Skyddskloreringen fortsätter åtminstone till lördag (8.9) eftermiddag.

Kommunen uppdaterar informationen kring läckan på sin webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland