Hoppa till huvudinnehåll

Fansen vill ha Räikkönen kvar hos Ferrari – tusentals underskrifter på namninsamling

Kimi Räikkönen.
Många fans vill att Kimi Räikkönen ska fortsätta som Sebastian Vettels stallkamrat. Kimi Räikkönen. Bild: xpbimages.com Formel 1,Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönens framtid har varit en het potatis i formel 1-kretsarna under den senaste tiden. Enligt de senaste ryktena skulle han ersättas av Charles Leclerc, men det är många fans som motsätter sig den här förändringen.

– Det är bara en handfull människor som vet säkert. Men av någon orsak börjar det kännas allt mer sannolikt att Räikkönen blir utan förlängning, sade Yle Urheilus F1-expert Jukka Mildh för ett par dagar sedan.

Nu har det skapats en namninsamling vars syfte är att hålla ismannen kvar hos Ferrari. På lördagsmorgonen hade listan redan närmare 45 000 underteckningar.

Christy John som ligger bakom initiativet menar att det inte skulle vara förnuftigt att låta Räikkönen gå.

– Kimi har flera gånger varit bättre än Vettel och han har bevisat att han är tillbaka i toppform. Prestationen i Monza var ett starkt intyg på hans duglighet, skriver John i samband med namninsamlingen.

Efter 14 tävlingar ligger Räikkönen på tredje plats i VM-sammandraget. Säsongens följande grand prix går av stapel i Singapore nästa helg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport