Hoppa till huvudinnehåll

Heiskanen glänste med fin fullträff i Dallas-debut – ”Han var enastående”

Miro Heiskanen.
Miro Heiskanen förbereder sig för sin första säsong i NHL och Dallas Stars. Miro Heiskanen. Bild: Jarno Kuusinen / AOP Miro Heiskanen,Finlands herrlandslag i ishockey,ishockey

Det dröjde inte länge för Miro Heiskanen att göra ett intryck i Nordamerika. Den unge backen smällde till med ett vackert solomål i sin debut för Dallas.

Förra säsongen imponerade Miro Heiskanen i HIFK och i landslaget och den här säsongen är det dags att erövra NHL. Heiskanen levererade genast i den första matchen i nykomlingarnas träningsturnering.

Finländaren som plockades av Dallas Stars som tredje spelare i förra årets NHL-draft spelade starkt i båda ändorna av rinken då Dallas besegrade New York Rangers med 7–5.

Matchens höjdpunkt var Heiskanens stiliga solomål i den andra perioden då han utjämnade matchen till 3–3 (se video nedan).
Hoppa över Twitterpostning


– Det var en trevlig match. Ett par misstag men det spelar inte så stor roll då det var säsongens första match. Jag tycker att det gick ganska bra, sade Heiskanen enligt NHL:s webbplats.

Derek Laxdal som är Dallas farmlags tränare och lotsade laget i träningsturneringen var mäkta imponerad av Heiskanens insats i den första matchen.

– Han är en speciell spelare. Han var enastående på alla delområden av spelet, puckhanteringen, hur han läste spelet, kommunikationen och hur han klarade av att hoppa med i full fart, sade Laxdal.

– Att en 19-åring kommer och dominerar på det där sättet visar hur speciell har är.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport