Hoppa till huvudinnehåll

Mardröm för Island med ny tränare – Hamrén: ”Det här var pinsamt”

Islands spelare deppar, Schweiz jublar.
Island släppte in sex mål mot Schweiz. Islands spelare deppar, Schweiz jublar. Bild: imago/DeFodi/ All Over Press fotboll,Islands herrlandslag i fotboll,Schweiz herrlandslag i fotboll

Islands första match under Erik Hamréns ledning slutade i fula siffror. Laget åkte på sin största förlust på 17 år då man föll med hela 0–6 mot Schweiz.

Lilla Island har charmat fotbollsvärlden under de senaste åren. I EM 2016 gick laget till kvartsfinal och i somras spelade man i sitt första VM-slutspel.

Nu har Island gått in i en ny tid utan Heimir Hallgrimsson som tränare. Han valde att hoppa av efter VM och ersattes av svensken Erik Hamrén. Hamréns första match med Island blev en riktig pannkaka.

Island föll med hela 0–6 på bortaplan mot Schweiz i Nations League – den största förlusten på 17 år.

– Jag måste säga att jag är ledsen för de isländska supportrarna, det här var pinsamt, säger Hamrén efter matchen.

Steven Zuber gjorde 1–0 för Schweiz i den trettonde minuten och tio minuter senare ökade Denis Zakaria på till 2–0. Det resultatet stod sig halvleken ut men i den andra rasade allt för Island.

"Mitt ansvar"

Xherdan Shaqiri gjorde 3–0 i den 53:e minuten och Schweiz satte ytterligare tre bollar bakom Hannes Halldorsson i den andra halvleken.

– Efter Schweiz tredje mål tappade vi allt. Det tar jag på mig, det är mitt ansvar. Det är mitt jobb att få spelarna att spela bra och tro på sig själva, säger Hamrén.

Nu gäller det att ladda om för Island. På tisdag möter man VM-bronslaget Belgien i Nations League.

– Nu är det upp till oss själva att komma tillbaka och visa vad vi kan. Det ska vi göra på tisdag, säger Halldorsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport