Hoppa till huvudinnehåll

Brottaren Frank Andersson har avlidit

Frank Andersson
Frank Andersson blev 62 år gammal. Frank Andersson Bild: Magnus Liljegren/IBL brottning,Frank Andersson

Den tidigare världsmästaren i brottning Frank Andersson är död. Enligt Expressen drabbades han av komplikationer efter en hjärtoperation. Andersson blev 62 år gammal.

Frank Andersson har haft problem med hjärtat under en längre tid och tidigare i veckan opererades han. Enligt Expressen drabbades han tidigt på söndagen av komplikationer och avled.

– De vet inte exakt vad som hänt, men hans hjärta orkade inte till sist. Den livsuppehållande hjälpen stängdes av nu under eftermiddagen, säger brorsonen Svante Andersson till Expressen.

Frank Andersson var under 1970- och 80-talet en av världens bästa brottare och har ett flertal mästerskapsguld på sin meritlista.

Sitt första VM-guld tog han 1977 och följde upp det med att bli världsmästare även 1979 och 1982. I EM tog han fyra guld och han har även ett OS-brons från Los Angeles 1984. Andersson fick också ta emot den svenska bragdmedaljen efter sitt första VM-guld.

– Han hade ett stort hjärta, men det var inte tillräckligt starkt den här gången. Den här matchen blev för tuff, säger Svante Andersson.