Hoppa till huvudinnehåll

Finland steget efter Bulgarien – föll i VM-premiären

Finland mot Bulgarien
Finland mot Bulgarien Bild: EPA​-EFE/VASSIL DONEV volleyboll,Finlands herrlandslag i volleyboll

Den första matchen i VM i volleyboll slutade i förlust för Finland. Laget gjorde vad man kunde mot värdnationen Bulgarien men föll i tre raka set.

Finland hade inte turen på sin sida då grupperna till VM lottades. Finland hamnade i samma grupp som stenhårda Polen och Iran samt även värdnationen Bulgarien.

Bulgarien som rankas på 14:e plats i världen väntade i VM-premiären och det blev en svår match för Finland. Bulgarien hade publikens stöd i ryggen och Finland var aldrig nära att rubba värdnationen.

Finland gjorde vad man kunde och framför allt i tredje set spelade laget bra men det gav ingen utdelning. Bulgarien spelade hem matchen i tre raka set. Setsiffrorna skrevs 25–21, 25–19 och 25–22.

– De har stora spelare och stoppade våra anfall. Vi är bra med i matchen men det räckte inte till, säger Urpo Sivula som var Finlands bästa poängplockare med åtta pinnar.

För fyra år sedan gjorde Finland comeback i VM-sammanhang efter en paus på över 30 år. Den gången slutade laget på nionde plats i VM och besegrade då Bulgarien i fortsättningsserien.

Finlands VM fortsätter nästa fredag då Kuba står för motståndet.