Hoppa till huvudinnehåll

Ny titelmatch väntar för Wahlström – går upp i ringen mot Firuza Sjaripova

Eva Wahlström inför VM-match, 2016.
Eva Wahlström. Eva Wahlström inför VM-match, 2016. Bild: Yle / Tomi Hänninen Eva Wahlström

Boxaren Eva Wahlström har gjort klart med en ny fajt. Två bälten kommer att stå på spel då hon möter Firuza Sjaripova från Kazakstan i december.

Senast Eva Wahlström gick en match var i april då hon besegrade Melissa St. Vil och försvarade WBC-bältet i superfjädervikt. Efter den matchen var hon tvungen att genomgå en fotoperation men nu är hon redo för comeback.

Wahlström bekräftar i ett inlägg på sociala medier att hon kommer att möta Firuza Sjaripova i en match den första december. Matchen kommer att gå i Ryssland och på spel står Wahlströms WBC-bälte och Sjaripovas IBO-bälte.

– Det är utan tvekan en teknisk, skicklig och orädd boxare, skriver Wahlström.

37-åriga Wahlström har gått 23 matcher som proffs och är obesegrad i ringen. 22 av matcherna har hon vunnit och en har slutat oavgjort. Sjaripova är 14 år yngre än Wahlström och hennes saldo är åtta vinster och en förlust.

Skip Instagram post

Läs också

Nyligen publicerat - Sport