Hoppa till huvudinnehåll

Ojanperä och Hakala sänkte TPS – HJK har fördel i guldkampen

HJK-spelarna firar ett mål i hemmamatchen mot Åland United våren 2018.
HJK toppar tabellen i damligan. HJK-spelarna firar ett mål i hemmamatchen mot Åland United våren 2018. Bild: Yle/Mikael Oivo fotboll,Damligan,HJK Helsingfors

HJK inledde den övre slutserien på samma sätt som man avslutade grundserien – med seger över TPS. Laget toppar nu tabellen med fyra poäng före Åland United.

HJK var det bästa laget av alla i grundserien medan TPS gick vidare till den övre slutserien som sista lag. I kväll möttes lagen i den första omgången och precis som för tre veckor sedan var favoriterna HJK starkare.

HJK höll tätt bakåt och gjorde två mål framåt i matchen. Hanne Ojanperä rullade in 1–0 för HJK i den 19:e minuten och i mitten av den andra halvleken spikade Vilma Hakala slutsiffrorna.

TPS slarvade på mittfältet, HJK kom i en snabb kontring och en fristående Hakala kunde enkelt sätta in 2–0.

Tack vare segern ser det ljust ut för HJK i guldkampen. HJK som inte vunnit ett ligaguld på tretton år toppar nu den övre slutserien med fyra poäng före Åland United.

PK-35 som slutade tvåa i grundserien tappade poäng mot Honka på lördagen och är nu trea i tabellen. Vandalaget har fem poäng upp till HJK.

Resultat:

HJK – TPS 2–0
19 min 1–0 Hanne Ojanperä
67 min 2–0 Vilma Hakala

Läs också