Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 förlorade fotbollsmatch igen - Lagledaren: Spelarna fattade dåliga beslut

BK:s Farah Ahadi har kontroll på bollen med en HJS-spelare bakom ryggen.
Det här är en arkivbild från juni i år då BK-46 mötte HJS Akatemia i Karis. BK vann då med 3-0. BK:s Farah Ahadi har kontroll på bollen med en HJS-spelare bakom ryggen. Bild: Patric Westerlund / Yle BK-46,Karis,Raseborg,Västnyland,fotboll,Tvåan (fotboll),fotbollsspelare,Faraz Ahadi

Karislaget BK-46 förlorade fotbollsmatchen i division 2 mot HJS i söndags. Lagledaren säger att förlusten berodde på personliga misstag.

Tavastehuslaget Hämeenlinnan Jalkapalloseura (HJS) vann med 3-1 på hemmaplan.

BK-46 fotbollsherrar har endast vunnit tre av 19 matcher. Lagledare Kjell Dahlberg konstaterar att söndagens match var en repris av säsongen som gått.

- Deras tre mål i första halvleken berodde på våra personliga misstag. Det handlar om att man missar bollen, fattar dåliga beslut och om felpassningar. De här misstagen leder till farliga situationer.

Dahlberg säger att BK spelade bra i andra halvlek, men spelarna lyckas inte göra mål.

"Vi saknar en riktig ledare"

BK-46 är nu sist i tabellen med 14 poäng. Kjell Dahlberg säger att det är svårt att analysera vad som hänt med laget den här säsongen.

- Det är inget fel på spelarna, men vi saknar en riktig ledare. Det har vi haft tidigare år.

Det är inte lätt att behålla kämpaglöden, säger Dahlberg. Lyckade resultat på spelplanerna leder automatiskt till en bra stämning.

- Vi försöker på alla möjliga sätt ha en bra stämning, och det har vi på träningarna. Det är svårt att säga vad som sedan händer på matcherna.

Snöbollseffekt inom BK

Dahlberg anser att problemen under matcherna finns mellan öronen, det brister inte i kunnandet.

Han tror ändå inte att det finns en risk att spelarna ger upp.

- Det uppstår en snöbollseffekt då det är motigt. Man blir rädd för att göra misstag och då blir man spänd på planen. Då är det svårt att lyckas.

"Ingen grym sak att spela i division 3"

BK-46 fotbollsherrar har tre matcher kvar i division 2. Laget är sist i tabellen och det ser ut som om det blir spel i division 3 nästa säsong.

Kjell Dalhberg konstaterar kort och gott:

- Det är ingen grym sak att spela i division 3. Det är bara att jobba vidare och det ger kanske andra möjligheter i stället.

Artikeln baserar sig på Veronica Monténs intervju med Kjell Dahlberg.