Hoppa till huvudinnehåll

Dödsolyckan i Degerby: Rattfull chaufför saknade körkort

En polis och en polisbil syns delvis
En person omkom och tre skadades i en trafikolycka på stamväg 51 i Degerby i Ingå. En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisfordon,utryckningsfordon,Grov stöld

På lördagskvällen (8.9) inträffade en trafikolycka på stamväg 51 i Degerby som resulterade i en människas död. Dessutom fördes ytterligare tre personer till sjukhus på grund av sina skador.

Olyckan orsakades av att en alkoholpåverkad man i hög hastighet körde om en bil och krockade med en mötande bil.

Alldeles för hög hastighet

I den mötande bilen färdades en medelålders kvinna tillsammans med två personer födda på 1980-talet. Kvinnan, som var från Raseborg, omkom.

- Det har visat sig att den rattfulle mannen i den omkörande bilen dessutom saknade giltigt körkort, säger kommissarie
Ilkka Kantola på Västra Nylands polisinrättning.

Han säger också att den rattfulle föraren körde med synnerligen hög hastighet och att den mötande bilen inte hade en chans att väja.

- Det skulle inte förvåna mig om det visar sig att föraren hade mer än dubbelt så hög hastighet som det tillåtna, säger Kantola.

Två bilar, inte fyra

I polisens pressmeddelande från i lördags informerades om att fyra fordon skulle ha varit involverade i olyckan, men det har nu klarnat att endast två fordon var delaktiga i krocken.

Den ena av bilarna började brinna. Det var bilen där den rattfulle föraren färdades. Han vårdas nu på sjukhus.

Han hade över två promille alkohol i blodet. Hans hemort är Helsingfors.

Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri, grovt dödsvållande och framförande av fordon utan tillstånd.

Olycksplatsen på stamväg 51