Hoppa till huvudinnehåll

Käckos Jaro radar upp segrar – nu föll topplaget HIFK

Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018.
Nya chefstränaren Niklas Käcko har haft en positiv effekt på Jaro. Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018. Bild: Yle/Antti Koivukangas FF Jaro,Ettan,Jakobstad,Niklas Käcko

Efter en svårare period och ett tränarbyte har FF Jaro blivit ett vinnande lag och är nu i full fart mot tätstriden i fotbollsettan. Nyaste offret är Helsingfors IFK som föll mot Jakobstadslaget på hemmaplan.

FF Jaro besegrade tabelltrean HIFK med 1–0 i Helsingfors och har nu vunnit tre matcher i rad i fotbollens första division. Segersviten är Jaros längsta den här säsongen.

De två senaste segrarna har dessutom kommit mot topplag, för en dryg vecka sedan slog Jaro KPV med 3–0 och före det hade Klubi 04 fallit med 0–2. Det egna målet har alltså hållits orört under segersviten.

Det vinnande målet mot HIFK gjordes av Anthony Olusanya i den 80:e minuten.
Hoppa över Twitterpostning


Ännu för några veckor sedan så det bra mycket dystrare ut för Jaro. Laget hade förlorat fyra matcher i följd och spelat sex raka utan seger.

Nya tränaren Niklas Käcko som tog över i augusti har ändå lyckats vända på den negativa trenden. Hans saldo är nu nio poäng av tolv möjliga.

Kan Jaro kämpa om en ligaplats?

Trepoängspotten betyder att Jaro nu ligger på sjätte plats i serien med lika många poäng som tabellfemma FC Haka. KPV som är tvåa och alltså har grepp om kvalplatsen till ligan ligger sju poäng framför det formstarka Jakobstadslaget.

Ekenäs IF som igår förlorade mot bottenlaget JJK toppar tabellen med ett niopoängs försprång till Jaro.

Med sex matcher kvar av säsongen finns det ännu 18 poäng att spela för. Om Jaro fortsätter på den vinnande vägen är det kanske inte sen heller omöjligt att laget skulle blanda sig i kampen om en ligaplats.

Jaro spelar sin följande match på lördagen då JJK kommer på besök till Jakobstad.

Division 1 i fotbollMatcherMålskillnadPoäng
EIF21+1339
KPV21+637
HIFK 21+1436
AC Oulu21+532
FC Haka21+430
FF Jaro 21+330
FC KTP21-626
AC Kajaani21-921
JJK21-819
Klubi 0421-2216

Läs också

Nyligen publicerat - Sport