Hoppa till huvudinnehåll

Kommundirektören tröttnade på trakasserier och avgick efter bajs i dricksvattnet

Vatten rinner i en diskho.
Vatten rinner i en diskho. Bild: Yle/Pia Santonen Ekenäs,rinna

Också flera andra i kommunhuset har lämnat sina jobb. Samtidigt har det förekommit spekulationer om hemlighetsmakeri och dold korruption.

Ett utdraget efterspel efter vinterns vattenkris pågår i Nousis norr om Åbo. Flera hundra personer insjuknade efter att ha druckit förorenat vatten. Nu har flera anställda vid kommunen sagt upp sig, senast kommundirektör Jaana Karrimaa efter mindre än ett år på posten.

Förra veckan avgick förvaltningsdirektör Juha Rinta-Jouppi och veckan innan avgick kommunens tekniska direktör och byggnadsinspektören.

Regionförvaltningsverket har konstaterat att situationen hanterades lagenligt. Samtidigt har det förekommit spekulationer om hemlighetsmakeri och dold korruption i anslutning till vattenkrisen där dricksvattnet kontaminerades av avloppsvatten.

Vill att stadsdirektören tänker om

Fullmäktigeordförande Reima Rantanen börjar vara trött. Han konstaterar att kommunstyrelsen har behandlat 34 besvär kring vattenkrisen och att de kostat kommunen 20 000 euro. Han förundras av att två eller tre personer vill fortsätta försvåra situationen.

Enligt Rantanen har det under helgen inletts ett försök att få Karrimaa att återta sitt beslut. Flera veteranpolitiker över partigränserna är engagerade och Rantanen säger att man varit nöjd med henne som kommundirektör. Han hoppas på arbetsro och slut på mobbningen.

Läs också