Hoppa till huvudinnehåll

Robin Hund vill bli bildningsdirektör i Lovisa - många sökande till direktörsposter

lovisa stads flagga
De lediganslagna direktörstjänsterna i Lovisa är tre. lovisa stads flagga Bild: YLE/Stefan Härus lovisas vimpel

Totalt 27 personer har sökt de tre lediganslagna direktörstjänsterna inom Lovisa stad.

Sexton ansökningar gäller tjänsten som direktör för centralen för näringsliv och infrastruktur och en ansökan gäller tjänsten som direktör för stadskanslicentralen.

Tio ansökningar gäller tjänsten som direktör för centralen för bildning och välfärd.

Bland de sexton som vill bli direktör för centralen för näringsliv och infrastruktur finns bland andra Ulf Blomberg, som arbetar som teknisk direktör inom Lovisa stad och stadsarkitekten i Lovisa, Maaria Mäntysaari.

Keskimäki siktar på comeback

Andra sökande är Tiina Keskimäki, Lovisa stads tidigare näringslivsansvariga.

Keskimäki sökte också tjänsten som stadsdirektör i Lovisa men lämnade för ett år sedan ett besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol eftersom hon sökte tjänsten men inte kallades till intervju.

Den enda sökande till direktörsposten för stadskanslicentralen är Kristina Lönnfors, stadens nuvarande förvaltningsdirektör.

Bland de tio som söker tjänsten som direktör för centralen för bildning och välfärd finns Thomas Grönholm, stadens nuvarande bildningsdirektör.

En annan sökande till tjänsten är Tomas Järvinen från Borgå, idag verksamhetsledare på Finlands Svenska Ungdomsförbund, FSU, och känd från orkestern Robin Hund & Hans glada orkester.

Alla namn på de som ansökt finns på Lovisa stads webbplats.

Artikeln rättad 11.9.2018 kl. 6:45. Tidigare stod det att Tiina Keskimäki hade lämnat in ett klagomål till justitieombudsmannen angående stadsdirektörsvalet i Lovisa. Det stämmer inte - hon har besvärat sig till Helsingfors förvaltningsdomstol.

Läs också