Hoppa till huvudinnehåll

TPS-kaptenen har vårdats för misstänkt hjärtmuskelinflammation: "Koncentrerar mig på att vila och stöda laget inför säsongen"

Lauri Korpikoski spelade World Cup för Finland 2016.
Lauri Korpikoski spelade World Cup för Finland 2016. Lauri Korpikoski spelade World Cup för Finland 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press TPS (ishockey),Åbo,Lauri Korpikoski

TPS kommer att inleda ishockeyligasäsongen utan sin rutinerade lagkapten Lauri Korpikoski. NHL-veteranen har under veckoslutet vårdats på sjukhus för misstänkt hjärtmuskelinflammation. Jag mår bättre nu, men det är bra att saken undersöks ordentligt, säger Korpikoski i klubbens pressmeddelande.

För tillfället finns inte vårens stora nyförvärv, 32-årige Lauri Korpikoski, med i TPS laguppställning, när ligastarten står för dörren.

Under det gångna veckoslutet har Korpikoski undersökts på universitetssjukhuset i Åbo.

– Korpikoski kommer att vara borta från lagets träningar och matcher på grund av misstänkt hjärtmuskelinflammation. När klubben vet mer om hans återhämtningstidtabell kommer det också att informera om det, säger TPS läkare Niklas Lindblad i ett pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Korpikoski själv kommer också till tals i samma pressmeddelande.

– Jag mår redan betydligt bättre. Så här är livet ibland, men det är bra att man går till botten med den här. Nu koncentrerar jag mig bara på att vila och att stöda laget på tröskeln till den nya säsongen, menar Korpikoski.

Korpikoski anslöt sig till Åboklubben inför denna säsong.

Han har ett långt förflutet i NHL med bland annat över 600 spelade matcher i grundserien.

Förra säsongen vann Korpikoski det schweiziska ligaguldet med Zürich och skrev i maj på ett sexårigt avtal med TPS.

TPS inleder säsongen på fredag med hemmamatch mot HPK.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport