Hoppa till huvudinnehåll

Peter Sauber gav Räikkönen chansen i formel 1 – nu gläds han över återkomsten: ”Kommer att ge hela stallet en enorm boost”

Kimi Räikkönen, Ferrari.
Kimi Räikkönen Kimi Räikkönen, Ferrari. Bild: xpbimages.com Kimi Räikkönen

Han kommer att använda sin erfarenhet för att hjälpa stallet på många sätt, säger Peter Sauber, tidigare ägare av formel 1-stallet Sauber där Kimi Räikkönen kommer att köra från och med nästa säsong.

2001 gjorde en ny finländaren entré i formel 1. Kimi Räikkönen hade imponerat så pass mycket på Peter Sauber att han gav den oerfarne föraren en plats i stallet.

Succén var omedelbar. Räikkönen tog poäng i sin första tävling i formel 1 och slutade på tionde plats i VM-serien 2001. Efter den säsongen drog han vidare till McLaren och resten är historia.

Nästa säsong sluts cirkeln då Räikkönen kommer att köra för Sauber. Ett viktigt besked för stallet säger den tidigare ägaren Peter Sauber.

– Det är en glädjens dag. Jag hörde om det här under mitt besök till Monza. Att allt klaffade är en fantastisk signal, Kimi har ett gott rykte och är väldigt populär bland fansen. Han kommer att ge hela stallet en enorm boost, säger Sauber till den schweiziska tidningen Blick.

Peter Sauber tillsammans med Kimi Räikkönen
Peter Sauber började jobba med Kimi Räikkönen 2001. Peter Sauber tillsammans med Kimi Räikkönen Bild: / All Over Press Formel 1,Kimi Räikkönen,Peter Sauber

Räikkönen ska hjälpa stallet framåt

Sauber lämnade stallet för drygt två år sedan. Trots att han inte längre är inblandad i det dagliga arbetet är han övertygad om att Räikkönen kommer att bidra med mycket.

– Kimi är väldigt ambitiös och känner att stallet är på uppgång. För ett år sedan skulle han knappast ha gjort den här flytten. Han kommer att använda sin erfarenhet för att hjälpa stallet på många sätt, säger Sauber.

Att Räikkönen är bosatt i Schweiz där stallet har sin bas är också något som kan öka intresset i landet.

– En världsmästare återvänder till sitt andra hem. Det är en fin historia, säger Sauber.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport