Hoppa till huvudinnehåll

Tolvanen ivrig inför Nashvilles träningsläger – lagets GM ser inte målskyttet som avgörande

Eeli Tolvanen i Nashville Predators-tröja.
Eeli Tolvanen är redo för Nashvilles träningsläger. Eeli Tolvanen i Nashville Predators-tröja. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved contact: info@iconsportswire.com http://iconsportswire.c NHL,Eeli Tolvanen

Eeli Tolvanen gjorde två mål då Nashvilles unga spelare förlorade mot Washington i en träningsmatch i natt. Ett välkommet formbesked inför lagets träningsläger som inleds senare i veckan.

Om drygt tre veckor kör NHL-säsongen igång för Nashville Predators. Innan dess ska truppen till säsongen spikas under lagets träningsläger.

Träningslägret börjar på torsdag och då ska Eeli Tolvanen försöka slå sig in i den spelande truppen. Och Tolvanen går in i träningslägret med gott självförtroende. Då Nashvilles unga spelare i natt föll mot Washington gjorde han två mål.

Tolvanen har inte lyckats med målskyttet i de två tidigare matcherna som laget spelat men nattens insats var ett steg i rätt riktning för honom.

– Det känns väldigt bra att få göra två mål. Jag har haft chanser i de tidigare matcherna men inte lyckats. Det är viktigt med de här matcherna innan träningslägret drar igång. Man kommer i matchform och får lite självförtroende.

– Jag är ivrig och ser fram emot att åka till Nashville nu. Jag har hört mycket bra och dåligt om träningslägret och jag ska försöka göra mitt bästa, säger Tolvanen på klubbens webbplats.

Eeli tolvanen på Nashvilles träningsläger
Tolvanen fick spela tre grundseriematcher i NHL förra säsongen. Eeli tolvanen på Nashvilles träningsläger Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire ishockey,NHL,Eeli Tolvanen

"Har försatt sig i ett bra läge"

Nashville har stora förhoppningar på Tolvanen som var klubbens första val i draften sommaren 2017. Speciellt med tanke på hur bra han spelade i Jokerit och landslaget senaste säsong.

Trots att Tolvanen bara gjorde mål i den sista matchen ser klubbens GM David Poile inte det som något negativt.

– Många vill bedöma honom utgående från om han gör mål eller inte men vi tittar på hur han åker skridskor och hans defensiva spel. Många glömmer att om man är svag i defensiven så spelare det ingen roll hur bra man är i offensiven.

– Baserat på vad jag sett av Tolvanen i de här matcherna så har han försatt sig själv i ett bra läge, säger Poile.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport