Hoppa till huvudinnehåll

Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

En kvinna i ridkläder och ridhjälm sitter på en häst.
Janina Laine med hästen Rihanna. En kvinna i ridkläder och ridhjälm sitter på en häst. Bild: Privat Västnyland,janina laine

Lördagen den 8.9 ordnade Väst-Nylands ryttare regionala lagmästerskap i dressyr för södra Finlands region. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage.

Av de lokala ryttarföreningarna deltog Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare.

I lagmästerskapet deltar de lag som representerar en föreningen tillhörande södra Finlands region. Varje förening kan ha endast ett lag.

Laget består av tre ekipage, där junioren rider på nivån lätt B och de övriga två ekipagen på nivån lätt A med olika svårighetsgrad. Lagets resultat är de ihopräknade procentenheterna från lagdeltagarnas resultat.

Väst-Nylands ryttares lag bestod av Emilia Toivola (junior), Ida Laukkanen och Jessica Grönlund. Hangö Udds ryttares lag bestod av Ida Repo (junior), Mikaela Lundberg och Janina Laine.

Emilia Toivola fick med hästen Royal Charme 61,250 % och tog en nionde plats i lätt B klassen. Ida Laukkanen och Jatsin Pajatso fick ett resultat på 62,826 % och en nionde plats i lätt A klassen.

Jessica Grönlund och hästen Minimatti tog en sjunde plats med resultatet 64,141 % i lätt A. Med detta resultat tog Väst-Nylands ryttare en nionde plats i lagtävlingen med det sammanlagda resultatet 62,739 %.

Ida Repo och hästen Zidamanta Velvet tog en sjätte plats i lätt B klassen med ett resultat på 64,773 %. Mikaela Lundberg och Buchanan tog en åttonde plats i lätt A klassen med 62,935 %.

Janina Laine och hästen Rihanna knep en andra plats med resultatet 66,563 % i lätt A klassen. Därmed tog Hangö Udds ryttare en femte plats i lagtävlingen med det sammanlagda resultatet 64,757 %.

Väst-Nylands ryttare ordnar följande gång tävlingar på Broby gård den 29 och 30 september. Under tävlingshelgen rids mästerskapstävlingarna.

Text: Mikaela Lindqvist, sekreterare och resultatansvarig i Väst-Nylands Ryttare

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.