Hoppa till huvudinnehåll

Viking Line inleder samarbetsförhandlingar – tio personer kan få gå

Viking Lines kryssningsfartyg M/S Amorella.
Viking Lines kryssningsfartyg M/S Amorella. Viking Lines kryssningsfartyg M/S Amorella. Bild: Yle/Peter Karlberg M/S Amorella,Viking Line,kryssningsfartyg,Passagerarfartyg

Viking Line inleder samarbetsförhandlingar den 17 september som berör rederiets landorganisation. Enligt Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström kan tio personer sägas upp som ett resultat av förhandlingarna.

Viking Line vill omstrukturera sin affärsverksamhet och effektivera landorganisationen. De avdelningar som berörs är resebutikerna i Tammerfors och Mariehamn, ekonomiavdelningen på huvudkontoret i Mariehamn och sjöpersonalavdelningen i Helsingfors.

Personalen på fartygen och de anställda i Åbo berörs inte av samarbetsförhandlingarna.

Enligt informatör Johanna Boijer-Svahnström är det tio personer som kan sägas upp efter att förhandlingarna slutförts.

- Men det vet vi säkert först senare. Målet är att förhandlingarna ska vara över i mitten av oktober. Samtidigt vill jag poängtera att det inte handlar om någon omfattande strukturförändring. Vi har totalt 2 238 anställda i organisationen, påpekar Boijer-Svahnström.

- Men det är förstås oerhört tråkigt för alla som är involverade, tillägger hon.

Viking Lines anställda har blivit informerade om samarbetsförhandlingarna.

Rättelse 12.9.2018 klockan 18.59: Boijer-Svahnström är informationsdirektör och inte informatör som det tidigare stod i artikeln.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland