Hoppa till huvudinnehåll

Brottsmisstänkt tjänsteman i Karleby får fortsätta arbeta

En polis och en polisbil syns delvis
Arkivbild. En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisfordon,utryckningsfordon,Grov stöld

Den högre tjänstemannen i Karleby som misstänks för grov förskingring får arbeta som normalt under tiden för polisens förundersökning. Polisen har gett knappa detaljer om misstankarna mot tjänstemannen till stadens ledning.

Vid Österbottens polisinrättning säger kommissarie Henry Rinteelä att polisen av undersökningstekniska skäl inte har kunnat informera stadens ledning utförligt om brottsmisstankarna.

Rinteelä anser att på basen av de uppgifter som staden har fått har ledningen inte kunnat avgöra om hen kan arbeta som normalt eller inte under tiden för förundersökningen.

Den högre tjänstemannen är misstänkt för grov förskingring och missbruk av tjänsteställning. Enligt polisen handlar det inte om stora summor pengar men man misstänker att offentliga medel använts felaktigt.

Förundersökningen blir klar tidigast i november. Av jävsskäl utförs förundersökningen av polisen i Vasa.

Artikeln baserar sig på Talousrikoksesta epäilty ympäristöpäällikkö jatkaa virassaan Kokkolassa skriven av Iina Kluukeri på Yle Kokkola.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten