Hoppa till huvudinnehåll

FC Inter och VPS delade på poängen efter Strandvalls jubileumsmål – decimerat HJK hemmaslog IFK Mariehamn

Sebastian Strandvall firar mål.
Sebastian Strandvall nätade, men var allt annat än nöjd med resultatet. Sebastian Strandvall firar mål. Bild: All Over Press Sebastian Strandvall,Vaasan Palloseura

Åbolaget FC Inter klarade av att ta ligapoäng igen då VPS gästade Kuppis fotbollsstadion på torsdagskvällen. Sebastian Strandvall såg ändå till att också gästerna fick med sig en poäng – för den tredje matchen på raken.

Ligaåttan FC Inter hade ställt in siktet på att knipa sin första trepoängare på fem försök på hemmaplan på torsdagskvällen och fick också en drömstart på matchen.

Drabbningen hade bara blivit tre minuter gammal då 19-åringen Lassi Viholainen med sitt första ligamål förde Inter upp i 1–0-ledning.

VPS såg ända till att kvittera matchen ännu innan pausvilan. Sebastian Strandvall stod för prickskyttet då han pangade in bollen från kanten av straffområdet.

Båda lagen lyckades rada upp några farliga lägen under den andra halvleken, men matchen bjöd inte på ytterligare mål. Slutresultatet stod med andra ord 1–1.

– Det här räcker inte. Attityden och spelet är det inget fel på, men vi lyckas inte sätta in bollen. Vi har varken tur eller skicklighet just nu, säger en besviken VPS-kapten i ISTV:s tv-intervju efter matchen. För Strandvalls del var målet fotbollsligakarriärens 50:e.

"Mosa" drog på sig två gula kort inom loppet av en minut

I Helsingfors fick ligaledarna HJK besök från Åland. Väntat nog var det värdarna som satte sig i förarsätet.

Nikolaj Alho pangade in 1–0 med 27 minuter på klockan och samma siffror stod också i pausvilan.

I den 77:e minuten fick IFK Mariehamn ändå en chans att ta sig in i matchen på riktigt. HJK:s Moshtagh Yaghoubi tappade fattningen och skällde ut domaren efter att ha åkt på ett gult kort. Belöningen: Ett gult kort till – och ”Mosa” åkte ut.

Men IFK Mariehamn klarade inte av att utnyttja det numerära överläget. Istället var det HJK som slog till igen – den här gången i form av Klauss – och slutsiffrorna stod 2–0 på Tölö fotbollsstadion.

I degraderingskampen klarade TPS inte av att ta vara på chansen att kliva upp förbi IFK Mariehamn i tabellen. Åbolaget åkte istället på en 0–1-förlust mot SJK borta i Seinäjoki.

Resultat, fotbollsligan:

FC Inter – VPS 1–1

HJK – IFK Mariehamn 2–0

Ilves – FC Honka 0–1

KuPS – FC Lahti 2–1

SJK – TPS 1–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport