Hoppa till huvudinnehåll

Pargaspolitikerna Erica Helin och Kyösti Kurvinen vill in på SDP:s lista i riksdagsvalet

Röstande
Riksdagsvalet ordnas i april 2019. Röstande röstande

Finlands svenska socialdemokrater FSD ordnar medlemsomröstning om sin riksdagskandidat i Egentliga Finlands valkrets. Erica Helin, 31, och Kyösti Kurvinen, 44, har blivit nominerade för en kandidatur i valkretsen.

FSD utser en kandidat på SDP:s lista i Egentliga Finlands valkrets. Eftersom det finns två som nominerats av föreningarna får FSD-medlemmarna bosatta i Egentliga Finlands valkrets avgöra vem som blir kandidat.

- Det är positivt att vi har medlemmar som är beredda att sätta sig själva på spel i riksdagsvalet. Nu får medlemmarna i demokratisk ordning välja kandidat, konstaterar FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt.

Medlemsomröstningen kommer att genomföras som poströstning bland FSD:s röstberättigade medlemmar bosatta i Egentliga Finlands valkrets i månadsskiftet september-oktober. Resultatet kungörs senast 10 oktober.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland