Hoppa till huvudinnehåll

Ulrika Willför-Nyman ny rektor för Mattlidens skola

Ulrika Willför-Nyman är rektor i Vindängens skola i Esbo
Ulrika Willför-Nyman (arkivbild). Ulrika Willför-Nyman är rektor i Vindängens skola i Esbo Bild: Yle / Jonna Nupponen ulrika willför-nyman

Ulrika Willför-Nyman är vald till ny rektor för Mattlidens skola i Esbo. Hon tillträder tjänsten den första november i år. För tillfället jobbar Willför-Nyman som rektor vid Vindängens skola.

Willför-Nyman har jobbat i åtta och ett halvt år på Vindängens skola. Hon har lång erfarenhet inom pedagogik och ledarskap.

– Jag är mycket glad och nyfiken på mina nya arbetsuppgifter. Samtidigt är det med stor tacksamhet jag tar emot ett så stort förtroende, säger Willför-Nyman till Yle Huvudstadsregionen.

– Jag känner mig också ödmjuk inför allt det kunnande som finns och arbete som tidigare gjorts på Mattliden, samt att få bygga vidare på det.

Vill att Mattliden blir mer än bara skola

På längre sikt vill Willför-Nyman göra Mattliden till ett skolcentrum med utrymme också för kultur och annan bildningsverksamhet.

– På längre sikt är planen att tillsammans med andra aktörer i huset skapa mötesplatser för Esboborna.

På kortare sikt vill Willför-Nyman fokusera på att fullfölja skolans pågående arbete och planer, sätta sig in i personalens arbete och lära känna eleverna.

Mera vind i seglen än utmaningar

Som den största utmaningen i grundskoleutbildningen i Esbo nämner Willför-Nyman personalbrist. Hon tror ändå att lärarutbildningen vid Helsingfors universitet kommer att lösa det här problemet på lång sikt.

Samtidigt, betonar hon, har de för tillfället ändå mera vind i seglen än utmaningar.

– Vi har ett jättefint arbete och är på god väg med att implementera läroplanen.

Mattlidens skola är en sammanhållen grundskola med årskurserna 1–9. Skolan har drygt 700 elever och cirka 80 lärare.

Nuvarande rektor vid Mattlidens skola, Laila Andersson, blir ny vd och rektor för Yrkesinstitutet Prakticum från och med den första november i år.

Artikeln uppdaterades 13.9.2018 klockan 18:08 med kommentarer av Willför-Nyman.

Läs också