Hoppa till huvudinnehåll

Ferrarichefen Arrivabene högg tillbaka mot media och ironiserade om hur "Iceman" tog beskedet: "Kimi var så olycklig att han tog pole position"

Kimi Räikkönen, Ferrari.
Adjö, Ferrari! Kimi Räikkönen, Ferrari. Bild: xpbimages.com Kimi Räikkönen

Under presskonferensen inför Singapores F1-deltävling var naturligt nog Kimi Räikkönen en av de heta potatisarna. Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene passade på att pika media under tillfället. ”Kimi var så olycklig att han tog pole position på lördag”, svarade Ferrarichefen syrligt på frågan om hur Kimi mottog beskedet. Samtidigt klarnade längden på ersättaren Leclercs kontrakt.

I tisdags blev det klart att Ferrari ersätter Räikkönen med Charles Leclerc (Sauber). Beskedet hade dock varit klart sedan torsdagen före F1-deltävlingen i Monza, Italien, det vill säga i över en och en halv vecka. Det offentliga beskedet dröjde, eftersom Räikkönen förhandlade om kontrakt med Sauber.

Inför söndagens GP i Singapore fick Ferrarichefen Maurizio Arrivabene svara på kritiken under dagens presskonferens.

– Kimi var så nervös och olycklig när jag berättade för honom, såvitt jag minns, på torsdagen i Monza att han knep pole position på lördag, svarade Arrivabene enligt MTV Sport syrligt på journalisternas frågor om hur Räikkönen mottog beskedet.

– Vänner, vi pratar om en proffsförare och inte om ett barn som kör i nöjesparken, tillade Arrivabene.

Maurizio Arrivabene, Ferraris stallchef, juni 2015.
Ferrarichefen Maurizio Arrivabene. Maurizio Arrivabene, Ferraris stallchef, juni 2015. Bild: EPA / All Over Press maurizio arrivabene

Arrivabene fortsatte sedan ironisera:

– Om det är så (att Kimi tar pole position då han är besviken, red. anm.) ska jag göra honom olycklig varje veckoslut.

"Stor både som människa och förare"

Ferrarichefen understryker att stallet valde att bygga upp inför framtiden istället för att förlänga med Kimi. Därför valde man Charles Leclerc istället, som enligt Arrivabenes uppgifter kommer hållas i stallet åtminstone till år 2022.

– Det här har inget att göra med hur vi respekterar Kimi. Han är stor både som människa och förare. Vi fattade rätt beslut både för oss själva och för Kimi. Han försökte inte ens säga något om att du kunde ändra åsikt. Han är yrkesförare, berömmer Arrivabene.

Och tillägger:

– Det hade varit fel att berätta redan i Belgien då Vettel vann.

Helgens GP-deltävling går av stapeln i Singapore på söndag eftermiddag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport