Hoppa till huvudinnehåll

HC HIK:s tränare: Målet är att ta oss till slutspel

HC HIK:s spelare jublar eter segern.
Den första säsongen i FM-ligan var tung för HC HIK. HC HIK:s spelare jublar eter segern. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,Pargas IF,Hangö,Hangö IK,hc hik

HC HIK har som mål i handbollens FM-liga att vara med bland de åtta bästa i grundserien och gå till slutspel. Efter en trög start i FM-ligan senaste säsong tror tränaren Petter Forsström nu på ett förstärkt Hangölag.

I FM-ligans grundserie spelar tio lag. De åtta bästa i serien går vidare till slutspel; de fyra bästa lagen spelar i det övre slutspelet och de fyra följande i det nedre slutspelet.

Då HC HIK debuterade i FM-ligan i fjol lyckades Hangölaget inte vinna en enda match i grundserien.

- Det var första året och vi visste att det skulle vara tungt, säger Petter Forsström.

Inledde med förlust

HC HIK inledde i söndags (9.9) den nya säsongen med en förlust på hemmaplan mot HIFK. Den matchen slutade 27-20 till Helsingforslaget.

- Vi hängde med en halvlek och pinade HIFK i 40 minuter. Nästa gång ska vi väl pina dem i 50 minuter, i alla fall, säger Forsström.

Petter Forsström
Den tidigare handbollsmålvakten Petter Forsström tränar numera HC HIK. Petter Forsström Bild: Minna Almark / Yle handboll,Hangö,tränare,fm-ligan i handboll

HC HIK har inför den nya säsongen förstärkt laget med den serbiske handbollsspelaren Nikola Zujic som tidigare spelade i Helsingfors IFK.

- Nikola Zujic är en skytt och han är en väldigt viktig spelare för oss för tillfället. Han tillför mycket i laget; både lagsammanhållning och spelförståelse. Det var främst en skytt vi var ut efter men så fick vi några andra egenskaper på köpet, berättar Forsström.

Zujic visade vad han går för redan i säsongens första match och gjorde nio mål.

Ny i laget är också den svenska målvakten Kristofer Karlsson.

- Han kommer att bli en jätteduktig målvakt i serien. Bara han lär sig hur skyttarna skjuter så blir det ännu bättre än vad han har presterat hittills.

Satsning på fysik

Förutom de två förstärkningarna är det Hangökillar som utgör basen i laget.

För att tampas högst uppe i handbollsligan borde laget hitta ytterligare några nya spelare erkänner Forsström.

Hur har sommarens träningar gått?

- De har gått bra. Vi har kanske tränat lite mer fysik än vi tränade året innan. Samtidigt skulle vi kunna trappa upp det lite till och ta hjälp av en fystränare. Det får vi jobba på till nästa sommar.

Följande match spelar HC HIK på bortaplan mot Grankulla IFK den 22 september.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland