Hoppa till huvudinnehåll

Kuhta hyllas av HIFK – tröjan hissas upp i taket

Kimmo Kuhta i HIFK
Kimmo Kuhta spelade 16 säsonger i HIFK. Kimmo Kuhta i HIFK Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press ishockey,Kimmo Kuhta

Ingen spelare kommer längre att få bära nummer 9 i Helsingfors IFK. Klubben har bestämt sig för att pensionera numret som under 16 säsonger bars av Kimmo Kuhta.

I samband med ligamatchen mot Tappara den 26 oktober kommer en ny tröja att hissas upp i taket i Helsingfors ishall. Det är Kimmo Kuhtas nummer 9 som pensioneras.

Kuhtas nummer är det nionde som pensioneras efter Matti Murto (17), Hexi Riihiranta (5), Stig Wetzell (1), Matti Hagman (20), Simo Saarinen (7), Pertti Lehtonen (23), Mika Kortelainen (22) och Sakari Lindfors (35).

– Det är den största hylllningen som jag som spelare kan få från klubben. Jag uppskattar det väldigt mycket. Det kommer att bli en känslosam dag, säger Kuhta i en video på klubbens webbplats.

Kimmo Kuhta spelade sina fösta ligamatcher i Kiekko-Espoo och flyttade till HIFK inför säsongen 1996–97. Med undantag av en säsong i SC Bern och en i Hamburg Freezers var Kuhta HIFK trogen under hela sin karriär.

Kuhta spelade 729 grundseriematcher för HIFK och gjorde 479 poäng. I slutspelet blev det 40 poäng på 81 matcher. Han valdes till lagkapten 2000–02 och 2006–08.

Kimmo Kuhta vann ligaguld med HIFK 2011 och silver 1999.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport