Hoppa till huvudinnehåll

Vettel ser Räikkönen som den bästa stallkamraten: ”Aldrig varit något skitsnack med Kimi”

Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen
Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen trivs tillsammans. Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen Bild: ullstein bild - Melzer/ All Over Press Formel 1,Scuderia Ferrari,Sebastian Vettel,Kimi Räikkönen

Det är synd att Kimi inte kommer att vara kvar i stallet, säger Sebastian Vettel inför Singapores GP. Vettel och Räikkönen har haft ett bra samarbete under fyra säsonger och tysken uppskattar den respekt som finns mellan förarna.

Att Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel kommer bra överens är ingen nyhet. Under de fyra år som de kört för Ferarri har båda förarna många gånger pratat om hur bra deras samarbete fungerar.

Därför är det också extra tungt för Vettel att Räikkönen inte kommer att finnas kvar i stallet nästa säsong. Vettel ser nämligen Räikkönen som den bästa stallkamraten han har haft.

– Ja, absolut. Man kan alltid titta på siffror och resultat men det är inte det viktigaste. Det viktigaste då man är stallkamrater är den respekt man har för varandra.

– Från dag ett har det aldrig varit något skitsnack med Kimi och jag tror inte det kommer att ändra under återstoden av säsongen. Det är synd att Kimi inte kommer att vara kvar i stallet eftersom vi kommer så bra överens, säger Vettel inför Singapores GP enligt Sky Sports.

Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen.
Vettel och Räikkönen har varit stallkamrater sedan 2015. Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sebastian Vettel,Kimi Räikkönen

Stor möjlighet för Leclerc

Under karriären har Vettel förutom Räikkönen haft Vitantonio Liuzzi och Segastien Bourdais (Toro Rosso), Mark Webber och Daniel Ricciardo (Red Bull) samt Nick Hiedfeld (en tävling för BMW) som stallkamrater.

Nästa säsong är det alltså Charles Leclerc som tillsammans med Vettel bildar Ferraris föraruppsättning.

– Det är en stor möjlighet för honom, han har tillhört Ferraris juniorprogram en tid så det är fint att se att det finns en utveckling. Alla är olika så dynamiken kommer att bli annorlunda. Han är en bra typ och jag hoppas att kan kan integreras snabbt, säger Vettel.

Charles Leclerc och Sebastian Vettel pratar med varandra.
Nästa säsong kör Charles Leclerc och Sebastian Vettel för Ferrari. Charles Leclerc och Sebastian Vettel pratar med varandra. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Formel 1,Charles Leclerc,Sebastian Vettel

Leclerc vill tävla på samma villkor som Vettel

Leclerc räknar med att han åtminstone under början av nästa säsong tävlar på samma villkor som Vettel och inte spelar andra fiol i stallet. Men han är medveten om att det kan ändra snabbt utgående från resultaten.

– Det är på det här sättet i nästan alla stall. Man startar på samma villkor men vid något tillfälle kan det komma stallorder eftersom en förare kör för VM-titeln och den andra gör inte det.

– Jag måste leverera och jag går inte till Ferrari för att lära mig. Det är många som tvivlar på det här beslutet. Det är helt normalt och jag förstår men jag ska försöka visa att de har fel och göra det bästa jag kan, säger Leclerc.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport