Hoppa till huvudinnehåll

Vilken uppvisning! Volleybollherrarna tog övertygande och meriterande VM-seger mot Kuba

Finlands volleybollherrar gratulerar varandra efter seger.
Volleybollherrarna tog meriterande skalp i VM. Finlands volleybollherrar gratulerar varandra efter seger. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i volleyboll,volleyboll

Finlands volleybollherrar var piskade att vinna mot Kuba i VM. Det lyckades, och med bravur. Kubanerna föll med 3-1 i set efter en alldeles lysande finsk uppvisning.

Efter den inledande förslusten mot Bulgarien behövde Finlands volleybollherrar en vinst i VM för att hålla drömmen om avancemang vid liv.

Det lyckades då Kuba föll med övertygande siffror – 3-1 i set (25-19, 25-19, 20-25 och 25-16).

Början var ändå svår för Finland då Kuba genast i början kopplade greppet om matchbilden, men sedan vände det för Finland.

– Inte gjorde vi egentligen på något annat sätt. Början var svår och Kuba lyckades väl där och vi inte, sade Urpo Sivula till Yle efter segern.

Förkrossande fjärde set

Finland tog trots den svåra starten hand om de två första seten.

Finland lyckades sedan i avgörandets stunder samla sig väl trots att kubanerna tagit hem det tredje setet, och tog hem det fjärde och avgörande setet i stor stil (25-16) – Kuba hade absolut ingenting att hämta mot ett Finland i fullständigt flow.

Finland spelar mot den regerande världsmästaren Polen i morgon och Puerto Rico på söndag. En seger till krävs för avancemang från gruppspelet.

– Imorgon kan det vara fullt hus. Jag tippar, att det kommer vara ganska bra stämning, avslutade Sivula.