Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsprofilerna i rampljuset: Pukki nätade igen – Hradecky gjorde Bundesligadebut mot Bayern München

Teemu Pukki firar mål.
Teemu Pukki firar sitt tredje mål i Championship. Teemu Pukki firar mål. Bild: imago/Focus Images/ All Over Press Teemu Pukki

Tre matcher, tre mål – Teemu Pukkis målform håller i sig. Också i Championship räckte fullträffen till för en seger. Samtidigt gjorde Lukas Hradecky sin första ligamatch för Bayer Leverkusen, men tvingades kapitulera tre gånger.

Teemu Pukki är glödhet för tillfället. Efter två matchavgörande mål i landslagsdressen hittade anfallaren rätt också för sitt klubblag Norwich. Målet räckte dessutom hela vägen – Middlesborough föll med 1–0 på hemmaplan.

Målet var Pukkis tredje i Norwich-dressen.

Lukas Hradecky fick i sin tur ställa sig mellan stolparna för sitt Bayer Leverkusen för första gången i ligasammanhang då klubben gästade Bayern München i Bundesliga. Efter två raka förluster hoppades Leverkusen på att skrälla mot de överlägsna mästarfavoriterna på bortaplan.

Gästerna fick också en drömstart på matchen.

Fem minuter in i drabbningen fick Leverkusens Wendell försöka sätta in bollen från straffpunkten och tvekade inte. Men 0–1 hade ändå blivit 2–1 före matchen hunnit bli 20 minuter gammal efter fullträffar av Arjen Robben och Corentin Tolisso.

Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky hade en sämre dag på jobbet. Lukas Hradecky. Bild: imago/DeFodi/ All Over Press Lukáš Hrádecký

Jakten på en kvittering kom av sig totalt med tio minuter kvar på klockan då Karim Bellarabi belönades med ett rött kort för en cynisk kapning. I den 89:e minuten avrundade James Rodriguez ännu segersiffrorna till 3–1 för de regerande tyska mästarna.

Forsell satte femte fullträffen för säsongen – fortsatt tungt för Källman i Skottland

Petteri Forsell nätade i sin tur då hans Legnica kryssade mot Plock med 2–2. Forsell gav Legnica ledningen då han pangade in 2–1 i tilläggsminuterna under den första halvleken.

Forsell har nu noterats för fem mål på åtta matcher under den pågående Ekstraklasa-säsongen.

Dundee FC:s Benjamin Källman fick i sin tur starta mot Glasgow Rangers i den skotska ligan. Med 0–3 på tavlan böts Källman ut i den 62:a minuten.

Rangers vann till slut drabbningen med 4–0.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport