Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine skippade godiset och gick ner över sju kilo: ”Hoppas det var värt det”

Patrik Laine.
Smalare Patrik Laine i toppskick. Patrik Laine. Bild: All Over Press / Jarno Kuusinen Patrik Laine

Lättare och snabbare – men samtidigt starkare. Patrik Laines träningssommar har fört med sig en viktminskning och den slankare toppidrottarkroppen ska hjälpa honom ute på NHL-isen.

Patrik Laine är tillbaka i Winnipeg och gör sig redo för sin tredje säsong i NHL. De två första har varit fantastiska.

36 mål under debutsäsongen följt av 44 under den förra, vilket gav en andra plats i skytteligan. Detta trots att han enligt egen utsago inte kom ordentligt igång förrän årsskiftet.

– Jag skulle antagligen ha gjort fler mål om jag börjat spela i oktober, men jag började egentligen spela först i januari, säger Laine till den samlade pressen.

– Under första halvan av säsongen kändes det som om mina ben inte var där och det kändes inte bra, så huvudfokus inför den här säsongen har varit att jag ska känna mig snabb ända från början och få explosivitet till de första stegen.

Hoppa över Twitterpostning

Tränaren: Han ser annorlunda ut

En titt på statistiken vet berätta att Patrik Laine förra säsongen gjorde 18 mål från premiären i början av oktober fram till årsskiftet.

I vilket fall som helst känner sig 20-åringen nu vassare än någonsin. Det visade även de förbättrade resultaten i de fysiska testen som Jetsspelarna genomgick i går, där en nedbantad Laine satte nya personliga rekord.

– Ni kan alla se att han ser annorlunda ut. Han är i bättre skick, han är tunnare, han är starkare, så vi kommer att få se en annorlunda spelare, säger Jets tränare Paul Maurice på klubbens webbplats.

Mer av en toppidrottare

Laine har gått ner i vikt från ungefär 104 kilogram i slutet av förra säsongen till 97,5 nu, vilket märktes i testerna.

Till exempel löptesten kändes lättare i och med att kroppen är lättare, konstaterar Tammerforskillen som i sommarträningen under Hannu Rautalas ledning i Åbo koncentrerat sig på snabbheten.

– Största fokus under de några senaste åren har varit att få mer styrka, och det fokuserade vi oss på också i sommar, men samtidigt även att bli snabbare. Jag säger inte att jag inte skulle vara tung fortfarande, men den här vikten räcker för mig, jag behöver inte vara tyngre, säger Laine.

– Jag har jobbat hårt varje sommar, men i år har jag försökt vara lite mer av en toppidrottare. Jag har alltid ätit bra, men nu har jag försökt äta mindre godis och sånt. Det var svårt, men hoppas det var värt det.

Winnipeg Jets inleder NHL-säsongen borta mot St. Louis Blues den 4 oktober.

Läs också

 • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

  Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

  Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

 • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

  Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

  Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

 • Våghalsig kärlek över Finska viken - Herberts plan var att bygga en båt och nattetid smuggla Alice till Finland

  Århundradets kärlekshistoria på Estlotan.

  Den finska soldaten Herbert träffar av en slump den estniska skolföken Alice på kullerstenarna i Reval. Hon har redan pojkvän men Herbert blir blixtförälskad. Sovjetinvasionen skiljer dem åt men Herbert får en galen idé: Han ska bygga en träbåt och trotsa både ryssarnas patrullbåtar och vädrets makter för att göra en livsfarlig resa över havet. Alice vet ingenting om Herberts planer och hon får göra sitt livs svåraste beslut.

Nyligen publicerat - Sport