Hoppa till huvudinnehåll

Löjligt vacker kung fu-fullträff av Zlatan Ibrahimovic – mål nummer 500 ett verkligt konststycke

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic fyller 37 år om ett par veckor – men kan än. Zlatan Ibrahimovic. Bild: EPA-EFE / Paul Buck Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic sällade sig i natt till en exklusiv klubb av fotbollsspelare som under karriären mäktat med 500 mål. Och på vilket sätt han gjorde det.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo – och nu Zlatan Ibrahimovic. Där de för tillfället aktiva fotbollsspelarna som uppnått 500 gjorda mål i seniorkarriären. Ibrahimovic blev den genom tiderna 28:e herrliraren att nå milstolpen.

Och när det handlar om Zlatan var målet givetvis spektakulärt.

Borta mot Toronto FC gav Jonathan dos Santos ett inlägg mot LA Galaxy-anfallaren som stod med ryggen mot mål inne i straffområdet. Ibrahimovic vände på en femöring och slog in bollen på volley med högerfotens utsida. (Om du inte ser klippet nedan, klicka här.)

Hoppa över Twitterpostning

– Det är ett sjukt snyggt mål, som bara en världsspelare som Zlatan kan göra. Om det är årets mål i Major League Soccer? Ja, när du rankar de snyggaste fullträffarna, så kommer det att heta Zlatan, Zlatan, Zlatan och Zlatan, sa tidigare stjärnspelaren Cobi Jones i tv-sändningen i USA enligt Expressen.

– Zlatan har en otrolig fysisk och spänst, som kan göra ett sådant mål med tanke på hur storväxt han är. Han bjuder på martial arts när han gör det där målet, det är en fullständigt makalöst prestation, kompade ex-målvakten Dan Kennedy.

”Skönt att nå drömgränsen”

Ibrahimovic mål strax före paus reducerade matchen till 1–3 och LA Galaxy kom ända upp till 3–3, men förlorade till slut med 3–5.

Galaxy, som bytte tränare tidigare i veckan, har spelat sju raka matcher utan seger och ligger under slutspelsstrecket med fem omgångar kvar. 36-åriga Ibrahimovic 17 mål för klubben har inte räckt då försvaret läckt.

– Klart att det är skönt att nå den där drömgränsen nu och att jag gjort fler mål än jag spelat matcher, men det hade känts bättre om vi hade vunnit, sa svensken i Spectrum Sportsnets intervju efter kampen.

– Jag är glad för våra fans att jag gjorde det 500:e målet i Galaxy-tröjan och visst är det speciellt för mig också. Men som sagt, jag hade hellre sett att vi hade vunnit matchen.

Ibrahimovic satte efteråt en bild på sig själv på Instagram med det tydliga budskapet: Zlatan – god of goals.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

500 #postnumber500

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Läs också

Nyligen publicerat - Sport