Hoppa till huvudinnehåll

Fler kroppar grävdes fram efter massiva lerskred på Filippinerna efter tyfonens framfart

Räddningspersonal i Filippinerna har hittat kropparna efter gruvarbetare som begravts i rasmassor efter massiva lerskred i samband med tyfonen Mangkhuts framfart i landets nordliga delar.

Myndigheterna har hittat minst elva kroppar efter lerskredet i lördags. Räddningsmanskapet befarar att tiotals fler människor ligger begravda under rasmassorna i gruvområdet i Itogon.

Myndigheterna säger att det är osannolikt att man kan rädda någon av de 40 till 50 människor som ligger begravda under lermassorna.

Räddningsarbetare fortsätter letandet efter personer som förolyckats jordskred till följd av tyfonen Mangkhut, i Itogon i Benguet provincen.
Räddningsarbetare fortsätter letandet efter personer som förolyckats i jordskred till följd av tyfonen Mangkhut, i Itogon i Benguet provincen. Räddningsarbetare fortsätter letandet efter personer som förolyckats jordskred till följd av tyfonen Mangkhut, i Itogon i Benguet provincen. Tyfonen Mangkhut,Filippinerna,orkaner,jordskred

Den så kallade supertyfonen drog in över Filippinerna i lördags. Tyfonen ledde till omfattande översvämningar och mängder av jordskred.

Tyfonen förstörde också stora delar av odlingsmarken i Filippinerna. Bara en del av skörden kunde räddas innan tyfonen slog till.

Den förstörda skörden innebär att matförsörjningen i landet kommer att hotas.

Många invånare blev tvungna att lämna sina hem på grund av tyfonen, och är nu beroende av hjälp utifrån.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes