Hoppa till huvudinnehåll

Saarinen till Pelicans och Lindgren till HPK – rutinerad ligaräv spelat klart i Lukko

Jesse Saarinen fortsätter i Pelicans.
Jesse Saarinen fortsätter i Pelicans. Jesse Saarinen fortsätter i Pelicans. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,Pelicans,Jesse Saarinen (Ishockey)

Jesse Saarinen var Pelicans näst bästa poängplockare i fjol, men han har gått kontraktslös hela sommaren. På måndagen blev det klart att han fortsätter i Lahtisklubben. I Tavastehus får man igen njuta av den talangfulle svenske backen Jesper Lindgren. Lauri Tukonen har för sin del spelat klart i Lukko.

Den 33-årige Jesse Saarinen är en Lahtisfostrad anfallare med 618 grundseriematcher i backspegeln, samt totalt 37 playoffmatcher. I Ligan har han snittat 0,55 poäng per match, ett snitt som kommer tack vare 130 mål och 208 assist.

I fjol var han Pelicans näst bästa poängplockare, men den med det bästa poängsnittet tack vare 11+25=36 poäng på 45 matcher.

– En erfaren och effektiv spelare från Lahtis. Saarinen har varit med oss på deltid redan i en och en halv månad, så det är lätt för honom att ansluta sig till laget. Han hämtar med sig bredd och rutin och specialkunnande bland annat i powerplay, kommenterar lagets chefstränare Ville Nieminen på Pelicans webbplats.

Saarinen opererades i våras och har sedan dess tränat sig tillbaka i form. Nästa vecka torde han göra comeback i pelikantröjan.

– Det har varit klart att om jag spelar i Finland så är det Lahtis som gäller. Det var hela tiden klart att jag inte är i spelskick i början av säsongen så det var ingen stress med att skriva kontrakt, säger Saarinen.

Ännu inget NHL

Den 21-årige svenska backen Jesper Lindgren gjorde en stark säsong i fjol i Tavastehusklubben HPK. Inför NHL-säsongen 2018–2019 gjorde han ett försök att vika sig en plats i NHL-laget Toronto Maple Leafs som äger hans rättigheter, men tills vidare lyckades Lindgren inte vika sig en plats i Leafs backbesättning.

I stället tar han sitt pick och pack tillbaka till HPK där han i fjol stod för poängen 2+6=8 på 43 matcher.

Jesper Lindgren ansluter till HPK.
Jesper Lindgren ansluter till HPK. Jesper Lindgren ansluter till HPK. Bild: Kuvavain HPK,ishockey,Jesper Lindgren

Hoppa över Twitterpostning

Skadedrabbad anfallare gjort sitt i Lukko

Från västkusten och Raumo meddelar ligalaget Lukko att man avbrutit kontraktet med den skadedrabbade anfallaren Lauri Tukonen. 32-åringen med fem NHL-matcher på bältet har spelat lejonparten av sin karriär i Lukko.

Men på grund av skador har han missat mera matcher än han spelat. Förra säsongen spelade han 16 matcher, säsongen innan likaså 16, och säsongen före det 18 matcher för TPS. Under sina tolv säsonger i Ligan har han bara en gång spelat över 50 matcher.

Lauri Tukonen har spelat klart i Lukko.
Lauri Tukonen har spelat klart i Lukko. Lauri Tukonen har spelat klart i Lukko. Bild: Matti Raivio/All Over Press Lauri Tukonen,Rauman Lukko,ishockey

Totalt har han gjort 368 matcher i Ligan med poängen 99+111=210 vilket ger poängsnittet 0,57. Förutom de fem matcherna för NHL-laget Los Angeles Kings spelade Tukonen tre säsonger i AHL med siffrorna 185 matcher, 36 mål, 67 assist och 103 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport