Hoppa till huvudinnehåll

Williams om tennisskandalen i finalen i US Open: "Toleransen för kvinnor är inte ens hälften av vad den är för män"

Serena Williams är förbannad på domaren Carlos Ramos.
Serena Williams och domaren Carlos Ramos var inte hjärtevänner under US Open-finalen. Serena Williams är förbannad på domaren Carlos Ramos. Bild: EPA-EFE/JASON SZENES Serena Williams,Carlos Ramos

Årets damsingelfinal i US Open i tennis ihågkoms för två saker: japanskan Naomi Osakas historiska seger och Serena Williams icke-exemplariska beteende. Nu talar Williams ut och säger att toleransen för kvinnor inte är lika stor som för män.

– Toleransen för kvinnor är inte ens hälften av vad den är för män, säger Serena Williams till australiska Fox Sports.

Ytterligare säger Williams att hon inte tog emot råd av sin tränare Patrick Mouratoglou, något som hon fick straff för under matchen.

– Han (Mouratoglou) sade att han gjorde handrörelser, men jag förstod inte vad han talade om. Vi har aldrig haft några hemliga signaler, säger Williams enligt Fox Sports.

Williams straffades också för sitt dåliga beteende och för att hon kallade huvuddomaren Carlos Ramos för "en tjuv". Det ledde till att Ramos gav ett game åt Osaka utan att en endaste boll spelades.

Fox Sports har intervjuat Williams och sänder intervjun kommande söndag. Fram tills dess får vi nöja oss med fragment från intervjun.