Hoppa till huvudinnehåll

David Söderberg till VBL: "Jag hade så många problem den här säsongen att jag inte kan sluta efter den"

David Söderberg, Vörå.
39-åriga David Söderberg satsar på ännu en säsong. David Söderberg, Vörå. Bild: Yle/Antti Koivukangas David Söderberg,släggkastning,friidrott

David Söderberg hade en problematisk friidrottssäsong sommaren 2018. Mot den bakgrunden känns det inte rätt att lägga av, och den 39-årige släggveteranen avslöjar för Vbl att karriären fortsätter åtminstone ett år till.

Det blev bara två tävlingar på hela sommaren 2018 för David Södeberg.

Vid den första kvalade han in till EM i Berlin och den andra tävlingen blev de tre kvalkasten vid själva mästerskapet.

Efter EM-kvalmissen var det ännu ovisst med framtiden.

– Nä, jag tar ett år i gången och de här sämre säsongerna kommer ibland. De hör till sporten när man hållit på så länge som jag gjort. Det vet jag. Och jag var ju inte ens äldst på startstrecket i dag, och tycker faktiskt fortfarande det är roligt att kasta slägga, sade han till Yle Sporten i Berlin.

Nu har Söderberg ändå fattat sitt beslut och säger till Vasabladet att det blir ett år till. Åtminstone. Söderberg menar att han hade så många problem den här säsongen att han inte kan sluta efter den.

– Någon gång kommer förstås den dagen då jag ska sluta, men det beslutet måste få växa fram på ett vettigt sätt. Jag gör som jag brukar – tar ett år i taget, säger Söderberg till Vbl.

Sommarens Europamästerskap i Berlin var Söderbergs 14:e totalt i karriären.

Hans personliga rekord är femton år gammalt och lyder på 78,83.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport